Marmaris'teki baş döndüren hava trafiği! Hava araçları yeşil vatan için durmadan inip kalkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmaris'teki baş döndüren hava trafiği! Hava araçları yeşil vatan için durmadan inip kalkıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 36 saattir devem eden orman yangınında, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangını takip ederken, ekiplerin ve uçakların yangına müdahalesi ise durmak bilmeden devam ediyor.

Ciğerlerimiz, yeşil vatanımız için hem göünüllüler hem de ekipler yangın için seferber oldu. Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayan ve farklı noktalarda devam eden ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken bir süre kontrol altına alınan yangın ters esen rüzgar nedeniyle tekrar alevlendi ve kontrol altına alınamadı.

Yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi ve İçişleri Bakanı Soylu kriz merkezinden çalışmaları takip ediyor.

Sabah saatlerinde 20 helikopter, 14 uçakla başlayan hava araçlarıyla müdahalenin jandarmanın ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının da 7 helikopter desteğiyle 41'e ulaştığını açıklayan Bakan Kirişçi 51 haneden 151 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Kirişçi, 1100'ü Orman Genel Müdürlüğünden olmak üzere diğer kurumlardan da katılımlarla toplam 2600 civarında personel olduğunu bildiren Kirişci, iş makineleri, dozerler, greyderler ve TOMA'larla çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Aydın, Denizli ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarmaya bağlı 17 TOMA da destek veriyor. Yaklaşık 6 ton su kapasitesine sahip TOMA’lar ormanlık bölgede alevlere su sıkarak, mücadeleye destek veriyor.  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangındaki son duruma ilişkin  10 gece görüşlü helikopterin 4 Temmuz'da envantere dahil edileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...