Marmaray'ın biletleri ne kadar

Marmaray'ın biletleri ne kadar

GÜNDEM Haberleri

Asrın Projesi Marmaray bugün açılacak peki bilet fiyatı kaç lira olacak işte tüm detaylar

Dünyanın en büyük ve önemli projelerinden Türkiye'nin 153 yıllık rüyası Marmaray, bugün gerçek oluyor. Asya ile Avrupa'yı boğazın ardından birbirine bağlayacak nbsp;Marmaray Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta ile 8 ülkeden 9 bakanın katılımı ile hizmete açılacak. İki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray'ın bilet fiyatları belli oldu, İstanbulkart'ın geçeceği şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde, 1,95 lira olacak.Toplam dünya ihracatından 4,2 trilyon dolar ile yüzde 23 gibi yüksek bir pay alan İpek Yolu ülkeleri Marmaray üzerinden Avrupa'ya ulaşacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, dünya ticaretinin artık Doğu'ya kaydığını belirterek, Marmaray'ın da bu anlamda büyük bir görev üstleneceğini söyledi. Uluslararası İpek Yolu Kongresi ve 10. Adam Konferansı'nda konuşan Yıldırım, "Doğudaki büyüme yüzde 11, batıdaki büyüme yüzde 6. Bugün küresel ticaretin vazgeçilmez yolu denizyoludur, ama yakın gelecekte denizyolunun yerine İpek Yolu geçecek. Çünkü denize kıyısı olmayan ülkelerdeki büyüme, denize kıyısı olan ülkelerdeki büyümenin 2 katı. O halde doğal olarak denize kıyısı olmayan ülkelerin İpek Yolu güzergahına baktığımız zaman dünyadaki ekonomik büyüklüğün azami kısmını oluşturan 50'den fazla ülkedir. Japonya'dan Kore'den, Çin'den, Pakistan'dan, Afganistan, Orta Asya'dan Kafkaslardan, Orta Doğu ülkeleri nbsp;Balkan ülkelerinden bahsediyoruz" dedi.
AYNI ZAMANDA FİBER YOL
İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasının sadece ulaştırma alanında değil, kültür, turizm ve iletişim alanında da yenilikler doğuracağını kaydeden Yıldırım, "Bu proje aynı zamanda bir iletişim yoludur. Bugün Uzak Doğu'dan Avrupa'ya fiber internet ağları da bu proje içerisinde yer alan yine tarihi İpek Yolu'nun vazgeçilmez birer güzergahıdır. Artık küresel ticaretin büyük kısmı sanal ortamdan yapılır hale gelmiştir" değerlendirmesini yaptı. 3. havalimanına atıfta bulunarak Türkiye'nin nbsp;havacılık nbsp;sektöründe bir güzergah haline geleceğine vurgu yapan Yıldırım, "İki kıtanın yakasını birbirine bağlayan Marmaray projemiz de bu doğrultuda büyük bir adım olacak" diye konuştu. "İpek Yolu'nun modası geçmiştir' diyenler çok büyük yanılgı içerisindedirler" diyen Yıldırım, İpek Yoluyla Uzak Doğu'dan yola çıkan kervanların Avrupa'ya bir haftada ulaşacağını kaydetti.
İSTANBUL'DA BUGÜN BU YOLLAR KAPALI
Marmaray'ın açılış töreni nedeniyle ise, Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar'da gerçekleştirilecek Marmaray'ın açılış töreni nedeniyle, saat 08.00'den tören bitimine kadar, Paşalimanı Caddesi, Üsküdar meydan otobüs durakları, Bağlarbaşı meydandan Cumhuriyet Caddesi, Selman-ı Pak Caddesi, Selami Ali Mahallesi, Gazi Caddesi, Harem sahil yolu otogar kavşaktan itibaren, Hakimiyeti Milliye Caddesi, Dr. Fahri Atabey Caddesi, Halka Caddesi Ahmediye meydandan itibaren trafiğe kapanacak.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE BU YOLLAR KAPALI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle İstanbul'da bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Sürücüler, kapatılacak yollara alternatif olarak, Nuh Kuyusu, İcadiye - Bağlarbaşı, Tıbbiye ve Dr. Eyüp Aksoy caddelerini kullanabilecek. Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yılı kutlamaları nedeniyle trafikte bazı düzenlemeler yapıldı. Törenler bitinceye kadar Vatan Caddesi ve Vatan Caddesi'ne çıkan bütün yollar; Topkule-Mahmutbey Köprüsü, Oğuzhan Caddesi, Millet Caddesi, Topkapı-Edirnekapı Kavşağı-Vatan Caddesi kesişim noktası ve Habibler Yolu'nda trafik akışına izin verilmeyecek. Bağdat Caddesi'nde yapılacak tören nedeniyle de Hulusi Behçet Caddesi, Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi, Bağdat Caddesi, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Ethem Efendi Caddesi Kavşağı'ndan Bağdat Caddesi'ne kadar, Cemil Topuzlu Caddesi'nden Bağdat Caddesi'ne çıkan tüm ara sokaklar trafiğe kapatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...