Marmara ve Ege'de kuvvetli yağış uyarısı

/ Kaynak: İHA
Marmara ve Ege'de kuvvetli yağış uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Balıkesir'i etkisi altına alan kuvvetli yağışların yarın da etkisini sürdüreceği bildirildi.

Balıkesir'i etkisi altına alan kuvvetli yağışların yarın da etkisini sürdüreceği bildirildi. nbsp;Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada bölge genelindeki kuvvetli yağışların artarak devam edeceği bildirildi. Gök gürültülü sağanak yağış ve buna bağlı olarak sel, ani su baskınları gibi olaylara karşı tedbirli olunması istenilen açıklamada şunlar kaydedildi; nbsp;"Bölgemiz genelinde etkisini sürdüren serin ve yağışlı hava yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara yol açmıştır. Saat 14.00 lokal itibariyle; Ezine'de (Çanakkale) 66, Saruhanlı'da (Manisa) 54, Kent Ormanında (Manisa) 44, Manisa'da 42, Güzelyalı'da (İzmir) 21, Bergama'da (İzmir) 20, Edremit (Balıkesir) ve Menemen'de (İzmir) 18, Gönen'de (Balıkesir) 16, Nazilli'de (Aydın) 9, Selçuk'ta (İzmir) 8.5 kg. yağış kaydedilmiştir. Yağışların bugün (13 Haziran Perşembe) ve yarın (14 Haziran Cuma) Çanakkale, Balıkesir, Aydın, İzmir ve Manisa il genelinde aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların yerel olarak kuvvetli ve zaman zaman dolu şeklinde görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, ani sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksama vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."
METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Öte yandan, Balırkesir'de bugün öğleden sonra aniden bastıran kuvvetli yağış hayatı adeta felç etti. Yolların dereye dönüştüğü şehir merkezinde resmi rakamlara göre il merkezinde genel olarak 7.2 kg ölçülen yağış miktarının şehir merkezindeki 20 dakika kadar aralıksız olarak devam eden kuvvetli yağışın neticesinde metrekareye en az 40 ila 50 kg arasında yağış düştüğü kaydedildi. Yağışların yarın akşama kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli yağış olarak süreceği tahmin ediliyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...