Mardin'deki operasyonda 28 kişi tutuklandı!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Mardin'deki operasyonda 28 kişi tutuklandı!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mardin'de suç örgütün yönelik 4 ay süren soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mardin'de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve petrol boru hattından nitelikli hırsızlık, rüşvet ve kamu malına zarar verme suçları' ile ilgili başlattığı ve 4 ay süren soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerdi, Kızıltepe, Derik ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 2 kamu görevlisi, 5 geçici köy korucusu, 28'i sivil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında işlem yapıldı. Şüphelilerin soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen 28 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 1 kamu personeli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 6 adet kamyon, 100 ton ham petrol, 1 Kalaşnikof marka tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği, 40 adet 7,65 mm fişek, 135 adet M-16 tüfeğine ait fişek, 7 adet av tüfeği mühimmatı, 5 adet 9 mm şarjör, 23 adet cep telefonu, 20 adet sim kart, 2 adet makinalı tabanca şarjörü, 1 adet tüfek şarjörü, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet görsel doküman, 9 adet yazılı doküman ele geçirildi.
Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Petrol boru hattından yapılan hırsızlıklarda, çalınan petrolün yanı sıra sızıntılar nedeniyle çevre kirliliği yaşanmakta, boru hattında yapılacak her bir tamirat için basıncın düşmesi mecburen beklenmekte ve bu durum devletin ekonomik olarak zarara uğramasına sebep olmaktadır. Devletin her bir tamirat için zararı yaklaşık olarak 500.000 lira civarındadır. Dosya kapsamında bugüne kadar 5 vana bulunmuş, 100 ton civarında ham petrol ele geçirilmiştir. Botaş yapılan bütün masraf ve zararları şüpheliden tanzim yoluna gitmektedir" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...