Mardin'deki operasyonda 2 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Mardin'deki operasyonda 2 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Mardin’in Yeşilli İlçesi’nde 2 gün önce 3 ton bomba yükledikleri minibüsle eylem yapmayı planlayan, daha sonra bombalı aracı bırakarak kaçan 2 PKK’lı terörist, Ömerli İlçesi yakınlarında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirildi.

Yeşilli İlçesinde, önceki gece saatlerinde Emniyet Müdürlüğü’nün önünden geçen bir minibüsten şüphelenen polis, "dur" ihtarında bulunmuş, ihtara uymayarak kaçan araç polis ekipleri tarafından takibe alındı. Polis durmayan aracın lastiklerine ateş etti, ama teröristler uzun süre patlak tekerleklerle kaçmaya çalıştı. Daha sonra Ömerli İlçesi yol ayırımında bomba yüklü minibüsü terkeden 2 terörist, karanlıktan da yararlanarak kaçtı. Polis ekipleri, terk edilen minibüste yaptıkları aramada, 3 ton bomba buldu ve bomba uzmanları tarafından yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından etkisiz hale getirildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla aynı gün geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün gece kaçan 2 PKK’lının izini bulan güvenlik güçleri, Ömerli İlçesi kırsalında 2 teröristin bulunduğu alanı çembere aldı. Çemberi daraltan güvenlik güçleri 2 teröristi, çatışma sonunda ölü olarak ele geçirdi.

PKK’lıların üzerinde yapılan aramada, 2 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait biri parçalanmış toplam 9 şarjör, 2 patlamamış el bombası, 1 patlamış el bombasına ait maşa, 1 el bombası pimi ve 240 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...