Mardin’de dev terör operasyonu

Düzenleyen:
Mardin’de dev terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin’in Artuklu, Derik ve Mazıdağı ilçeleri kırsalındaki bölgelerde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yaklaşık bin asker ve polisin katıldığı operasyon hava destekli yürütülüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi ve aranan kişilerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldığı belirtildi.

BİN ASKER VE POLİS KATILIYOR

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yaklaşık bin polis ve askerin katılımıyla gerçekleştirilen operasyona, helikopterler destek veriyor. Birkaç gün sürmesi planlanan operasyonda, başta Cevizli Karakolu’na bomba yüklü araçla yapılan saldırı olmak üzere, bölgedeki eylemlerinin faili olduğu belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi planlanıyor. 

22 MAHALLEYE YASAK

İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince saat 06.00'dan itibaren Mazıdağı'nda Konur, Meşeli, Yalınağaç, Armağan, Atalar, Ürünlü, Yevri, Simak, Kırmızıgöl ve Ulutaş, Artuklu'da Haydar, Cevizlik, Akbağ ve Harabel, Derik'te de Hisaraltı, Alagöz, Pınarcık, Aşağımezra, Yukarımazra, Bozok, Kelek ve Çayköy mahalleleri ve kırsal alanlarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...