Mantar toplamaya gittiler, Rus İHA'sı buldular

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mantar toplamaya gittiler, Rus İHA'sı buldular

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gümüşhane’de mantar toplamaya giden vatandaşlar dağlık arazide Orlan-10 modeli olduğu değerlendirilen Rus İHA'sı buldu. Rus İHA'sının ne zaman düştüğü belirlenemedi.

Rusların İHA'sı Gümüşhane'nin dağlarında görüldü. Kürtün ilçesinin Tilkicek köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki dağlık araziye mantar toplamaya giden vatandaşlar mantar için gitmişlerdi ama buldukları bir cisim onları hayrete düşürdü. Çünkü o cisim hasar almış küçük bir uçağa benziyordu. Durumu hemen güvenlik güçlerine bildiren vatandaşlar ekiplerin gelmesini bekledi.

Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri kanat açıklığı yaklaşık 3 metre olan İHA’nın Rus yapımı silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğunu belirledi. 

SAVAŞ NEDENİYLE DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Bin 400 kilometre menzilli İHA’nın savaş nedeniyle Ukrayna bölgesinden veya Suriye bölgesinden sinyal koptuktan sonra kendi kendine bu bölgeye kadar gelip düştüğü değerlendiriliyor.

ANKARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik güçleri tarafından olay yerinden alınan İHA, incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...