Manisa’da orman yangını: Vatandaşlar seferber oldu

- Güncelleme:
Manisa’da orman yangını: Vatandaşlar seferber oldu

GÜNDEM Haberleri

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ormanlık alandan çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangına 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer, 4 uçak, 4 helikopter ile müdahale ediliyor.  Ekiplere bölgedeki vatandaşlar da destek veriyor.

Yurdun birçok noktasından peş peşe yangın haberleri geliyor. Aşırı sıcak hava dalgasının etkisiyle hızla yayılan alevlere ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Tekirdağ, Çanakkale, Muğla’nın ardından bir yangın haberi de Manisa’dan geldi.

Manisa’da orman yangını: Vatandaşlar seferber oldu

HAVADAN VE KARADAN DESTEK SAĞLANIYOR

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına, Manisa Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri karadan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak ve 4 helikopter ise havadan müdahale ediyor.  Ekiplere bölgedeki vatandaşlar da destek verirken, yangının kontrol altına alınma çabası devam ediyor.

Manisa’da orman yangını: Vatandaşlar seferber oldu

Öte yandan yangın, Hatıplar Mahallesi mevkisinden rüzgarın da etkisiyle Sarısığırlı Mahallesine yöneldi. Kırsal mahallede birçok evin yandığı öğrenilirken, vatandaşların tahliye edildiği öğrenildi. Yangında mahsur kalan vatandaşlar jandarma tarafından güvenli bölgelere yönlendiriliyor.

Alevleri havadan ve karadan kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...