Manisa’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Manisa’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Manisa’nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına 8 uçak, 8 helikopter, 36 arazöz, 13 su ikmal ve 6 dozer ile havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.

Yurdun birçok bölgesinden orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Sıcaklık nedeniyle ekiplerin yangına müdahalesi zaman zaman zorlaşıyor. Kontrol altına alınan yangınlarda soğutma çalışmaları sürerken bir yangın haberi de Manisa’nın Soma ilçesinden geldi.

Soma’da ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın Ularca Mahallesinde meydana geldi. Bölgeden çekilen görüntülerde gökyüzünün dumanla kaplandığı görüldü. 

Manisa’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Saat 12.43'te başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 4 dakika içinde müdahale edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, yangına, 8 uçak, 8 helikopter, 36 arazöz, 13 su ikmal ve 6 dozer ile müdahale devam ediyor.

Manisa’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

YANGIN HABERLERİ ART ARDA GELİYOR

Öte yandan Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınmıştı. Yangında 1 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi. 

Bilecik'te ise 4 gün önce yıldırım düşmesi sonucu küçük bir alanda başlayan orman yangını 4'üncü günün sonunda kontrol altına alındığı belirtildi. Sarp ve kayalık alandaki yangında 40 dönüm alanın hasar gördüğü açıklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...