Manisa'da 350 fabrika işçisi hastanelik oldu! Valilik harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Manisa'da 350 fabrika işçisi hastanelik oldu! Valilik harekete geçti

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Manisa'da 350 fabrika işçisi, akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Kusma ve bulantı gibi şikayetleri olan işçilerin, yedikleri yemeklerden zehirlendiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manisa Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda çalışan 350 işçi, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme, halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Pek çok işçi ambulanslarla getirilirken bazıları da kendi imkanlarıyla Saruhanlı Devlet, Merkezefendi Devlet, Şehir ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ile özel hastanelerin acil servisine geldi. 

"EVE GİDECEK HALİM YOK"

Karısı Fatma Keskin'i hastaneye getiren Mehmet Ali Keskin "Eşim akşam aradı ve 'beni duraktan al, eve gidecek halim yok' dedi. Hastaneye getirdim, dün peynirli makarna yemiş, bugün kıymalı musakka gibi bir şey varmış" dedi.

YEMEK VE SU NUMUNESİ ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, şehirde işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım şirketten dolayı işçilerin zehirlenmiş olabileceği belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğünce firmadan su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alındığını kaydedildi.

321 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup taburcu olan hasta sayısı 321. Jastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29'dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamakta. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...