Maltepe ve Kadıköy Belediyesi işçileri iş bıraktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Maltepe ve Kadıköy Belediyesi işçileri iş bıraktı

GÜNDEM Haberleri

Maltepe Belediyesi’nde çalışan sendika mensubu işçiler, ilave tediye, kadro ve ücret zammı taleplerini duyurmak için iş bırakma eylemi düzenledi. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi olarak Kadıköy Belediyesinde çalışan işçiler, ücretlerinin artırılması için iş bırakma eylemi yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi olarak Kadıköy Belediyesinde çalışan işçiler, ücretlerinin artırılması için iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, sendikanın bağlı olduğu tüm belediyelerde başlatılan eylemler kapsamında Kadıköy'de halaylar çekerek, çeşitli sloganlar attı.

Gruptakiler adına yapılan açıklamada, toplu iş sözleşmesiyle bağlanan ücret artışlarının artan hayat pahalılığı karşısında zaman içinde eridiği belirtildi.

Merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşlarda en düşük ücretin net 20 bin liranın üzerine çıktığı, en düşük memur maaşlarının ise 22 bin lira seviyesine geldiği bir ortamda tüm belediye işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasının kaçınılmaz olduğu kaydedilen açıklamada, "Toplu iş görüşmeleri devam eden iş yerlerinde işçilerin taleplerini karşılayarak insanca yaşayacak ücret düzeyi için gerekli adımları atın. Toplu iş sözleşmesi yürürlükte olan tüm iş yerlerinde ise belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatın." ifadeleri kullanıldı.

MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ ZAM İSTEDİ

Maltepe Belediyesi’nde çalışan sendika mensubu içiler, ücretlerine zam yapılması, kadro haklarının verilmesi ve ilave tediye taleplerini duyurmak için iş bırakma eylemi yaptı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplanan işçiler basın açıklaması yaptı.

Maltepe Belediyesi işçileri Ali Sönmez, “Bir kadro aldatmacasıyla karşı karşıya kaldık. 2 yıl 4 artı 4’e mahkum edildikten sonra ücretlerimizde ciddi erime oldu. Erime karşısında da bazı yerlerde toplu iş sözleşmesi yapıldı, sözleşme yapılmayan bazı yerlerde de yaklaşık 700 bin işçi arkadaşımız mağduriyet yaşıyor. Belli başlı yerlerde sözleşmeler yaptık ama o gün yaptığımız sözleşmeler bugün işçinin emeğini, alnının terini karşılamıyor. Çünkü pazarda çarşıda her yerde ciddi enflasyon var ücretlerimiz erimiş durumda. İlave tediye hakkımızı istiyoruz çünkü biz kamu işi yapıyoruz ve kamunun gerçek işini yapan işçileriyiz. İlave tediye hakkımızı istediğimizde ‘siz belediyenin iştiraklerinde çalışıyorsunuz bu yüzden siz kapsam dışındasınız’ diyorlar. Hayır biz gerçek kamu işi yapıyoruz ve kadro hakkımızı da istiyoruz. Ek ücret ek zam istiyoruz” dedi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...