Maliye Bakanı'ndan hemşirelere müjde

/ Kaynak: AA
Maliye Bakanı'ndan hemşirelere müjde

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakanlıktan müjde, hemşire yetersizliği tespit edilen üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hemşire yetersizliği tespit nbsp;edilen üniversite hastanelerine nbsp;2 bin adet sözleşmeli hemşire nbsp;pozisyonunun nbsp;verileceğini açıkladı. nbsp;Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şimşek, üniversite nbsp;hastanelerinin hemşire sayılarının desteklenmesi ve sağlık hizmet sunumunun nbsp;kalitesinin artırılması amacı ile yatak sayısı ve doluluk oranı, yoğun bakımüniteleri, ameliyathaneler ve acil servislerin kapasiteleri dikkate alınarak, nbsp;Sağlık Bakanlığı nbsp;ile Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma yapıldığını belirtti. nbsp;Şimşek, söz konusu çalışma sonucunda, 2013 yılında hemşireyetersizliği tespit edilen üniversitelere 657 sayılı Kanunun ilgili maddesi nbsp;uyarınca 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verilmesinin uygun nbsp;bulunduğunu kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...