Malezya'da 'Suriye'yi kurtar, Türkiye'yi destekle' mitingi

/ Kaynak: AA
Malezya'da 'Suriye'yi kurtar, Türkiye'yi destekle' mitingi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Malezya'da bugün cuma namazı sonrasında başkent Kuala Lumpur'da ''Suriye'yi Kurtar, Türkiye'yi Destekle'' mitingi gerçekleştirilecek.

Malezya'da Uluslararası Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) ve Malezya İslam Partisi (PAS) tarafından bugün cuma namazı sonrasında başkent Kuala Lumpur'da ''Suriye'yi Kurtar, Türkiye'yi Destekle'' mitingi gerçekleştirilecek. ABIM'den yapılan açıklamada, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi tarafından ilan edilen dünya çapındaki "Suriye Gazap Günü" ile bağlantılı olarak bugün Suriye halkını desteklemek için başkentin kalbinde büyük bir kalabalığın bir araya geleceği belirtildi. Malezya'nın etkili teşkilatlarından Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) ve Malezya İslam Partisi (PAS) tarafından başlatılan inisiyatifle bir araya gelecek kitlenin Cuma namazından sonra Kuala Lumpur'un İslami bir sembolü olan Hajj Fund binasından hareket edecek. Suriye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğine yürüyeceği kaydedilen açıklamada, ABIM Başkanı Amidi Abdul Manan ve PAS Gençlik Birimi Başkanı MP Nasruddin Tantawi öncülüğünde elçiliğe teslim edilecek bir bildirinin ardından çeşitli kurumların önde gelen isimleri tarafından konuşmalar yapılacağı ifade edildi. Buradaki etkinliğin ardından Dayanışma Topluluğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Suriye mültecilerine önemli katkıları ve aracı rolü için destek bildirisi sunulacağı aktarılan açıklamada, Malezya Türk Büyükelçisi Serap Atay'ın heyeti misafir edeceği belirtildi.
Açıklamada şunlara yer verildi: ''Türkiye hükümeti ve insani yardım dernekleri şimdiye kadar Türkiye-Suriye sınırlarındaki çeşitli mülteci kamplarına 1.6 milyar ABD doları katkıda bulunmuştur. Türkiye, bütün dünyada zorluk çeken müslüman toplulukların acılarını hafifletmek adına sürekli çabaladığını kanıtlamıştır. Müslüman dünyası Mavi Marmara gemisinde, Myanmar'daki Rohingya Müslümanlarının gördüğü zulümde ve geçen Ramazan ayında en uzun kıtlık ve susuzluk zamanında Somali'ye gönderdiği insani yardımlarda Türkiye'nin göstermiş olduğu cesur ve etkili çabayı hiçbir zaman unutmayacaktır. Malezya olarak güçlü ve istikrarlı bir Türkiyenin, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasında ve bölgesel barış açısından öncü rolünü devam ettirmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz.''
-Taksim'deki Gezi Parkı olayları-
Taksim Meydanı'nda ve Gezi Parkında devam eden protestolarla ilişkili, Malezya Müslüman Gençlik Hareketi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği altında bu olayları dostça ve demokratik bir şekilde çözüm için her şeyi yapabileceğine inandıkları vurgulanan açıklamada, ''Uluslararası haber ajanslarının bariz önyargı ve çarpıtma haberlerine rağmen, ABIM Taksim olaylarının arkasındaki gerçeğin ve yaşananların aslının ortaya çıkacağına ve bunun sözde Türk Baharı hareketinin asılsızlığını kanıtlayacağına kuvvetle inanmaktadır. İnancımız o ki: Türk milletinin çoğunluğu mevcut lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durmaktadır'' ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...