Malatya'da yıkılan 2 apartmanın enkazında 3 kişi aranıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Malatya'da yıkılan 2 apartmanın enkazında 3 kişi aranıyor

GÜNDEM Haberleri

Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası hasarlı 29 bina yerle bir oldu. Eşyalarını almak için evlerine giren afetzedeler enkaz altında kaldı. 39 kişi kurtarılırken 3 kişi hala ulaşılamadı. Çeçen Apartmanı ile Buhara Apartmanı'nın enkazında çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük yara alan Malatya bugün yine felaketi yaşadı. Saat 12.04'te Yeşilyurt merkezli 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şehirde hasarlı olan 29 bina yıkılırken deprem çevre illerde de hissedildi. Hatta Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi'nde bulunan ağır hasarlı metal mutfak eşyası fabrikasının bir bölümü çöktü. Bu esnada fabrikadan malzeme çıkarmakta olan 5 işçi enkaz altında kaldı. İşçilerden birinin cansız bedenine ulaşılırken diğerleri yaralı olarak kurtarıldı.

“OLAĞANDIŞI BİR DURUM”

AFAD Başkanı Yunus Sezer, ölen işçicinin dışında can kaybının yaşanmadığını aktardı. Toplam 110 yaralı olduğunu belirten Sezer, 2 enkazda 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, vatandaşları, hasarlı binalara girmemeleri için yeniden uyardı.

"3 DAKİKADA BİR DEPREM OLUYOR"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar da bölgede çok olağandışı bir deprem aktivitesiyle karşı karşıya olunduğunu bildirdi. Tatar "Kahramanmaraş merkezli depremlerden itibaren neredeyse üç dakikada bir artçı sarsıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Şu ana kadar toplam 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. 5 ile 6 arası büyüklükte gerçekleşen 45 tane artçı sarsıntı var. Bununla baş etmek gerçekten ciddi bir güç gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

AYNI MAHALLEDEKİ İKİ APARTMANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çalışmaların sürdüğü yerler şöyle: Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'ndeki 7 katlı Çeçen Apartmanı ile Buhara Apartmanı.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...