Malatya'da 4,7'lik deprem

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Malatya'da 4,7'lik deprem

GÜNDEM Haberleri

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 23.25’te 4.7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Yerin 7 km derinliğinde meydana gelen artçı depremde olumsuz bir durum oluşmadığı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, bölgeden deprem haberleri gelmeye devam ediyor.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Depremin yıkıp geçtiği 11 ilden biri olan Malatya'da 4,7'lik bir artçı meydana geldi.

Depremin ardından TGRT Haber’de dikkat çeken açıklamalarda bulunan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, artçı depremlerin, beklenen büyük depremlerin enerjisini boşaltmayacağını söyledi.

4 BÖLGEYE KRİTİK UYARI

Naci Görür, Kahramanmaraş depreminin ardından güneye doğru kayan Anadolu levhasının pek çok fay hattı üzerinde stres değişimi yaptığına işaret ederek 4 bölge için kritik bir uyarıda bulundu.

Bingöl, Adana Havzası, Tunceli-Nazmiye ve Yedisu fayına işare eden Görür, Kahramanmaraş'taki depremlerin, bu bölgelerde beklenen büyük depremi tarihini de öne çekmiş olabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...