Mahkumlara Kadir Gecesi affı

/ Kaynak: CHA
Mahkumlara Kadir Gecesi affı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkmenistan'da 1999 yılından bu yana mahkumlara uygulanan Kadir Gecesi affından bu yıl bin 166 kişi faydalandı.

Türkmenistan'da 1999 yılından bu yana mahkumlara uygulanan Kadir Gecesi affından bu yıl bin 166 kişi faydalandı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, aralarında yabancıların da bulunduğu 1166 mahkumun affını öngören kararı onayladı. nbsp;Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında Milli İstihbarat Bakanı Yaylım Berdiyev, af konusunda bilgi verdi. Berdiyev, bu seneki af yasası kapsamında çeşitli suçlardan hüküm giymiş 1166 mahkumun özgürlüğüne kavuşacağını kaydetti. Kararı imzalayan Türkmen lider Berdimuhamedov, çeşitli suçlardan hüküm giyip pişmanlık duyan vatandaşları affetme geleneğini yıllardır sürdürdüklerini belirtti. Aftan yararlanan mahkumların Kadir Gecesi'ni aileleriyle birlikte geçirmesi için tüm imkanların sağlanması yönünde güvenlik birimi yetkililerine talimat veren Türkmen lider, mahkumların topluma yeniden kazandırılması ve istihdam edilmesi için de çaba sarf etmelerini istedi.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un döneminde tutuklulara af, Kadir Gecesi ile birlikte ülkenin milli bayramlarında da uygulanıyor. Ülkede yılda her sene mahkumlara 3-4 kez af çıkarılıyor. 1999 yılından bu yana 25 bine yakın tutuklu aftan yararlanarak özgürlüğüne kavuştu. Ülkede her yıl Bağımsızlık Bayramı, Tarafsızlık Bayramı, Bayrak Bayramı ve Anayasa Bayramı da mahkumlar affediliyor. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...