‘Mahkemenin altını üstüne getirin’ emri!

Düzenleyen:
‘Mahkemenin altını üstüne getirin’ emri!

GÜNDEM Haberleri

“Ucuz kahramanlık yapma hakkınız yok. Bunun yerine kendi düşüncesini yayarak her tarafı fethedin”

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010’daki KPSS’de usulsüzlük yapıldığına ilişkin hazırlanan iddianamede, Fethullah Gülen’in örgüt üyelerine yönelik verdiği talimatlar da yer aldı. İşte Gülen’in sempatizanlarına verdiği öne sürülen talimatlar...
“Adliye ve mülkiyede olduğu gibi dinamik diğer müesseselerde de sezdirmeden ilerleyin. Mahkemeleri avucunuzun içine alın, gerekirse altını üstüne getirin. 
“Bizim aleyhimize olan her olayda tazminat davası açın.” 
“Özellikle devlet memuru olan mensupların ucuz kahramanlık yapma hakkı yok. Bunun yerine kendi düşüncesini yayarak her tarafı fethederek ele geçirin.”
“Hukuku çok iyi inceleyerek uygun düzeltmeleri yapmanız gerek. Çünkü Danıştay ve daha yüksek mahkemeler, hakkımızda ters karar verirse önümüz kesilir. Bu sebeple kanunlara uyuyor gözükerek yasaları kendi lehimize değiştirmek lazım.” 
EŞCİNSEL İFTİRASI
İddianamede çarpıcı bir detay da yer aldı. İddiaya göre; Polis Koleji’ne giden öğrenciler, sürekli kontrol altında tutuluyordu. Cemaatten ayrılmalarına müsaade edilmiyordu. Kendilerinin istediği gibi davranmayanlar sert bir şekilde uyarılıyordu. Yine de ikna olmayanlara mobbingi uygulanıyor, okuldan uzaklaştırılmaları sağlanıyordu. Bu da olmazsa bu tür öğrencilere de eşcinsel iftirası atılıyordu.

İŞBİLEN İLE 2 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA

Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) operasyonu kapsamında gözaltına alınan AK Parti eski milletvekili İlhan İşbilen’in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcı, ifadesini aldığı zanlıları tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen ve Dilaver Azim’in tutuklanmasına, Ali Çelik’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
ÖCALAN SORULARI…
Fethullah Gülen’in dayısının oğlu Kazım Avcı’ya sorgusunda terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a ilişkin sorular sorulması dikkat çekti. “Öcalan’ın öldürülmesiyle ile neyi planladınız?” şeklindeki soruya Avcı, “Böyle bir planım ve amacım kesinlikle söz konusu değildir” karşılığını verdi. Avcı’ya yöneltilen sorular arasında Dağlıca ve Aktütün saldırılarının da yer aldığı öğrenildi.
Tutuklama talepli sevk gerekçesinde, örgütün haklarında soruşturma açılan isimleri bu soruşturmaları boşa çıkarmak için yurt dışına kaçırdığını da vurgu yapıldı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...