Mağdurlardan 28 Şubat tahliyelerine itiraz

Mağdurlardan 28 Şubat tahliyelerine itiraz

GÜNDEM Haberleri

Mahkemenin, 28 Şubat post modern davası sanıklarından toplam 38 kişi için bir ay önce verdiği tahliye kararına mağdur avukatları itiraz etti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat post modern davası sanıklarından aralarında yurt dışına kaçan 3 kişinin de bulunduğu toplam 38 kişi için bir ay önce verdiği tahliye kararına mağdur avukatları itiraz etti. Yapılan itirazda, 'kaçak konumunda olan ve halen yurt dışında bulunan sanıklara dahi nasıl tahliye verilebiliniyor" sorusu yöneltilirken, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan ve birçok kurumdan gelen belgelerle delillerin sabit olmasına rağmen, tahliyenin vicdanları rahatsız ettiği vurgulandı. 481 mağdurdan büyük bir kısmı adına ortak verilen dilekçede , mevcut delillerin yanı sıra yeni delillerin ortaya çıkmasına devam ettiği belirtilerek, "... Taksirli trafik kazalarında tutuklu kalan sanıklar kadar, bu kişiler tutuklu kalmamıştır. Kamu vicdanı bundan çok rahatsızdır. Adalet duygusu örselenmektedir... Mahkemenizin buna meydan vermemesi gerektiği izahtan varestedir" denildi. nbsp;Arzu Yıldız ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...