Amasra’daki maden yeniden faaliyete geçebilir

- Güncelleme:
Amasra’daki maden yeniden faaliyete geçebilir

Gündem Haberleri

14 Ekim'de 41 işçinin hayatını kaybettiği Amasra'daki maden ocağında karbonmonoksit değeri sıfıra indi. Soğuma sürecinden sonra madenin tekrar açılması gündemde.

Bartın Amasra’da 14 Ekim günü 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası için Meclis Araştırması Komisyonu kurulmuştu. Komisyonun çalışma süresi doldu. Ancak bütün partiler, komisyonun çalışma süresinin bir ay daha uzatılmasını istedi. Bunun için TBMM Başkanlığına teklif verme kararı alındı. Bu arada, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Maden Müessesesi İşletme Müdürü Rıdvan Kapuağası, komisyona bilgi verdi. Kapuağası “Madende 11 Ocak itibarıyla karbonmonoksit değeri sıfıra indi. Bir daha da artış gözlenmedi. Dört haftalık soğuma sürecinden sonra madeni tekrar açabiliriz” şeklinde açıklamada bulundu. CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...