Maden faciasında yeni gelişme: Meclis Komisyonu incelemelere başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Maden faciasında yeni gelişme: Meclis Komisyonu incelemelere başladı
GÜNDEM Haberleri

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Amasra’da maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelere başladı. Komisyonun ilk belirlemelerine göre 42 madencinin hayatını kaybettiği ocakta yangın devam ettiği için Zonguldak’ta benzer bir maden ocağına inilerek incelemeler tamamlanacak. Hazırlanan raporun 25 Ocak’a kadar meclise sunulması bekleniyor. 

Amasra’da 14 Ekim’de maden ocağında patlama meydana gelmişti. Meydana gelen patlamada 42 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın ardından TBMM Araştırma Komisyonu Heyeti kuruldu. Heyet, 42 kişinin yaşamını yitirdiği maden ocağında incelemelere başladı.
NTV’de yer alan habere göre, akademisyen ve alanında uzman 19 kişi, Amasra'daki madene gitti. Komisyon, maden ocağında meydana gelen patlamayı tüm yönleriyle araştıracak, benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirleri belirleyecek. Madendeki havalandırma, tahkimat, teknolojik donanımlar ile eğitim ve personelin durumu incelenecek.

YANGIN DEVAM ETTİĞİ İÇİN İNCELEMELER ZONGULDAK’TA YAPILACAK

Patlamadan bu yana ocaktaki yangın devam ediyor. Komisyon üyeleri bu nedenle madene inemeyecek. Zonguldak'ta farklı bir müessesede benzer bir madende inceleme yapılacak.
Heyetin tespitlerinin, bundan sonraki maden kazalarının önlenmesine katkı sağlaması planlanıyor.

Maden faciasında yeni gelişme: Meclis Komisyonu incelemelere başladı
TBMM Araştırma Komisyonu heyeti Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne geldi.

25 OCAK’TA MECLİS'E TESLİM EDİLECEK

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 25 Ocak tarihine kadar komisyon raporunu TBMM'ye teslim edeceklerini aktardı.

İŞÇİLERDEN MAAŞ TEPKİSİ

Öte yandan bir maden işçisi, komisyon üyelerine kaza sonrasında çalışanların yıllık izne çıkarıldığını anlattı ve maaşlarının çok düşük olduğunu söyledi. Komisyon Başkanı Taner Yıldız konuyla ilgileneceklerini söyledi. Maden işçilerine asgari ücretin altında verilmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...