Madde bağımlılığı hattı kurulacak!

Madde bağımlılığı hattı kurulacak!

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, yeni yılda uyuşturucuya karşı büyük mücadeleye start verecek

2015 uyuşturucuyla mücadele yılı olacak… Bu ay içinde Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı "Uyuşturucuyla Mücadele Şurası"nın hazırlıkları yapılırken hükümet, 2015 programında uyuşturucuya karşı önemli bir yer ayırdı. nbsp;
Mücadele kapsamındaki hedefte şunlar var: nbsp;
-Tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarıyla ilgili özellikle gençlere yönelik görsel ve işitsel materyallerle desteklenmiş eğitim modülleri ve programlar hazırlanacak. nbsp;
-Konferans, panel ve sempozyumlar düzenlenecek, bilinçlendirme faaliyetlerinde medya araçları daha aktif şekilde kullanılacak. nbsp;
-Madde bağımlılığının tedavisini sağlayan kurumların etkinliği artırılacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde madde bağımlılığı danışma hattı kurulacak.
-Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezleri (ÇEMATEM) kapasite ve sayı olarak artırılacak. nbsp;
-Uyuşturucu madde kullanımının zararlarıyla ilgili okullarda rehberlik programları uygulanacak.
-Toplum ruh sağlığı merkezlerinin madde kullanan ve bakım ihtiyacı olan hastalar dahil olmak üzere tüm kronik ruhsal bozukluğu olan hastalara hizmet verecek şekilde kapasitesi ve sayısı artırılacak.
-Ulusal ruh sağlığı profili araştırması yapılacak ve istismara uğrayan çocukların rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla çocuk izlem merkezlerinin (ÇİM) sayısı artırılacak. Buralarda görev yapan personele teorik ve pratik eğitimler verilecek.


TÜRKİYE'DE BİR İLK
Halka açık laboratuvar

Uyuşturucu şüphesi "adli toksikoloji" laboratuvarında giderilecek. Hacettepe Üniversitesi bünyesinde açılan Adli Toksikoloji Laboratuvarı, tüm uyuşturucu türlerinin dozunu ve kullanıldığı tarihi ortaya koyan son teknolojilerle donatıldı. Laboratuvar görevlileri, Türkiye'de ilk kez adli tıp vakalarının dışında halka da hizmet verecek, ayrıca tetkik sonuçları, resmi makamlarda da geçerli sayılacak. nbsp;Türkiye'de ailelerin çocuklarının uyuşturucu kullandığından şüphelendiği durumlarda bazı tahlilleri yaptırabilecekleri ve net bir bilgi alabilecekleri merkez sayısının çok az olduğunu vurgulayan nbsp;HÜ Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Tümer, adli toksik madde analizinde İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'deki bazı merkezlerde de bilimsel çalışmalar yapıldığını aktardı.
İSMAİL SONSUZ- ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...