Liseli öğrencilere 'evlilik vizesi' çıktı

Liseli öğrencilere 'evlilik vizesi' çıktı

GÜNDEM Haberleri

Artık lisedeyken evlenen öğrenciler, açık liselere nakledilecek. Özürsüz devamsızlık 10 günü geçemeyecek. Ders süresi, 40 dakika olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ni 4+4+4 sistemine adapte etti. Resmi Gazete'de dün yayımlanan yönetmelikle her şey değişti. İşte getirilen yenilikler...
gt; Daha önce evli olanların kayıtları yapılmıyor; öğrenciyken dünyaevine giren öğrencilerin okulla ilişiği kesiliyordu. 4+4+4 sistemiyle zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılınca otomatik olarak liselilere evlenme vizesi çıktı. Artık evli olanların kayıtları yine yapılmayacak. Ancak öğrenciyken evlenenler, açık liselere nakledilecek. nbsp;
gt; nbsp;Bir ders saati, 40 dakikayı geçmeyecek.
gt; Özürsüz devamsızlık 10 günle, toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı.
gt; Başarı puanı 45'ten 50 puana yükseltildi.
gt; Ortalama yükseltme sınavları kaldırıldı.
gt; 6 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak sınıf geçebilecek.
gt; "Öğrenciler, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş mutlu bireyler olarak yetiştirilir" hükmü yürürlükten kaldırıldı.
gt; Öğrenci, sınav notlarına itirazda bulunabilecek. nbsp;
gt; Bundan sonra diploma harcı ödenmeyecek.
gt; Okul müdürü öğrenciyle ilgili tedbir kararı alabilecek.
gt; Mazaretli olarak merkezi sistem ortak sınavına giremeyen açıköğretim ortaokulu öğrencileri telafi sınavına girebilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...