Leblebi gibi ilaç alıyoruz!

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Leblebi gibi ilaç alıyoruz!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Toplumun yarısının yanlış ilaç kullandığını belirten uzmanlar, sağlık alanındaki giderlerin artmasını bilinçsiz ilaç tüketimine bağladı

Son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmelere imza atıldığını belirten Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Sağlık alanında işler yolunda gitmesine rağmen ilaç giderlerinde halen artış olmasının tek nedeni, leblebi, çekirdek gibi ilaç tüketmemizden kaynaklanmaktadır" dedi. Bilinçsiz ilaç kullanımının tüm Türkiye'de ciddi bir problem olduğunu söyleyen Küçükkendirci, "Maalesef toplumumuzda halen eş, dost, akraba tavsiyesi ile ilaç kullananlar var. Kesinlikle insanlar birbirlerine ilaç tavsiye etmemelidirler. Yapılan araştırmalar toplumumuzun yüzde 50'sinden fazlasının doğru ilaç kullanmayı bilmediğini ortaya koymaktadır" dedi. Türkiye'de ilaç kullanımında hekim tavsiyesinden çok kulaktan dolma önerilerin etkili olduğuna dikkati çeken Küçükkendirci, "Bir vatandaşın sağlığına kavuşmasına neden olan ilaç başka bir insana tam tersi etki yapabilir. Hatta hastayı geri dönüşü olmayan bir sonuca dahi götürebilir" diyerek vatandaşları uyardı. Bilinçsiz ilaç kullanımının insan sağlığına verdiği zararın yanı sıra ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Dr. Hasan Küçükkendirci, şunları söyledi: "Sağlık harcamalarının en önemli kalemlerden birini ilaç giderleri oluşturmaktadır. İlaç fiyatları yaklaşık üçte bir oranında azalmasına rağmen ilaç giderlerinin artarak devam ediyor olması tamamen bilinçsiz ilaç tüketiminin bir sonucudur. Akılcı ilaç kullanım ilkelerinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir."


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...