KYK yurtlarında kalan depremzedeler için yeni çözüm: Kampüslere konteyner

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KYK yurtlarında kalan depremzedeler için yeni çözüm: Kampüslere konteyner

Gündem Haberleri

Afetten ağır yara alan şehirlerde önümüzdeki yıl üniversitelerin açılması planlanıyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için KYK yurtlarında kalan aileler konteyner ve çadırlara yerleştirilecek.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Depremin vurduğu illerde bir yandan yaralar sarılıyor bir yandan da yatırımlar devam ediyor. Hükûmet afetzedelerin sıkıntılarını çözerken aynı zamanda yarım kalan projeleri bitirmeye çalışıyor.

Vatandaşın en dertli olduğu konuların başında ise fahiş ev kiraları geliyor. AK Parti kaynakları, bu durumla ilgili olarak “Bazı fırsatçılar var, iki tane evi bulunuyor. Birisinde kendisi oturuyor, diğerinden kira alıyor. Bu kişiler daha fazla para almak için mevcut kiracısını çıkarıyor. Bunun yanında kendi oturduğu evi de boşaltıp kiraya veriyor. Daha sonra ‘evim hasarlı’ deyip konteynere yerleşiyor. Bir de üstüne devletten her türlü desteği alıyor. Bu kişileri araştırmaya başladık. Hepsi tek tek tespit edilip gereği yapılacak” açıklamasında bulundu.

AİLESİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE KOMŞU OLACAK

Bunun yanı sıra önümüzdeki dönem aksilik olmazsa afet bölgesinde eğitim öğretime başlanacak. Bu sebeple KYK yurtlarında kalan depremzede aileler, üniversite kampüslerine kurulan konteyner ve çadırlara yerleştirilecek.

Ayrıca temelleri daha önce atılan Amonos Tüneli, Kırkgöz Sahil Parkı ile yapılması planlanan otoyol, köprü, sahil yolu, şehir hastaneleri vb. projeler tam gaz devam edecek.

Yatırım ve istihdamın artırılması için de birçok firma harekete geçti. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirde bulunan firmalara, bölgede iş sahaları oluşturması için devlet destek verecek. ‘Altıncı bölge teşvikleri’ adı altında yatırımcılara; “KDV istisnası, Gümrük Vergisi Muafi yeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi, Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği” gibi imkânlar sağlanacak.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...