Kütahya'daki orman yangını kontrol atlına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kütahya'daki orman yangını kontrol atlına alındı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kütahya merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde orman yangını çıktı. İzmir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'den hava desteği gönderilen yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında 35 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Kütahya merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta çıkan orman yangını, kontrol altına alındı. Kent merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Bursa, Bilecik, Kütahya, Balıkesir'den 6 helikopter ve İzmir'den bir uçağın gönderildiği yangın bölgesine Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerle 33 arazöz ve 4 dozer sevk edildi.

Kütahya'daki orman yangını kontrol atlına alındı

2 KİŞİ YARALANDI

Yangına 6 helikopter, 1 uçak, 33 arazöz ve 4 dozer ile müdahale edildiği ve yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındığı açıklandı. Bu arada, orman yangını söndürme çalışmaları sırasında dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ve orman işletme şefi Murat Yıldırım'ın alevler arasında kalarak yaralandığı ve Eskişehir'de tedavi altına alındığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...