Kurtulmuş o fotoğrafa cevap verdi: Rektör Bey benim öğrencim

Düzenleyen:
Kurtulmuş o fotoğrafa cevap verdi: Rektör Bey benim öğrencim

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Üsküdar'da gazetecilerin güdeme ilişkin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, anayasa çalışmalarından Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara, Gaziantep'te eleştiri konusu olan rektörlük ziyaretinden muhalefet partilerinin birbiri aralarındaki turlarına kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.

Fatih Selek - İstanbul

AK Parti'nin birbuçuk yıldır hukuk reformu üzerinde çalıştığını ifade eden Kurtulmuş, hem anayasa çalışması hem hukuk reformu konusunda muhalefet partilerinden sürece destek vermesini istedi.
 
REFORM İRADESİ SAHİCİ

Kurtulmuş, "Reformlar yaparak bütün krizleri aşabilmiş, güçlü bir şekilde halkıyla bütünleşen bir iktidar olarak AK Parti'nin bundan sonraki süreçte de reform iradesi sahici, kalıcı, ciddi ve tutarlı bir iradedir ve buradan asla taviz vermeden Türkiye'de reformları en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ANAYASA TÜRKİYE'NİN SINAVI

Türkiye'nin mutlaka sivil ve yeni bir anayasa iradesi ortaya koyması gerektiğini kaydeden Numan Kurtulmuş, "Bu anayasa meselesi Türkiye siyaseti için bir sınavdır" dedi. Başkanlık sisteminin vesayetle mücadele etmek için milletin siyasi iradesini diri tutmak maksadıyla getirildiğini ifade eden Kurtulmuş, bundan dönüş olmayacağına işaret etti.

İÇİŞLERİMİZE MÜDAHALE ETTİRMEYİZ

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları da değerlendiren Kurtulmuş, olayların birkaç marjinalin işi olduğunu kaydetti.

Avrupa ve ABD'den gelen eleştirilere "Kimsenin Türkiye'nin içişlerine müdahalesine müsaade etmeyiz" şeklinde sert çıkan Kurtulmuş, "Hangi uluslararası çevreden ve hangi ülkeden gelirse gelsin Türkiye'ye parmak sallayarak insan hakları konusunda Türkiye'yi hizaya sokmaya çalışanlara söylenecek çok sözümüz vardır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş gösterilere arka çıkan CHP'lilere de isim vermeden "Bu tartışmaların bir şekilde politikacılar tarafından yönlendirilmemesi, bu tartışmanın politik bir tartışma haline dönüştürülmemesini arzu ediyoruz, bekliyoruz" şeklinde mesaj verdi.

Kurtulmuş o fotoğrafa cevap verdi: Rektör Bey benim öğrencim

REKTÖR BENİM ÖĞRENCİM

Numun Kurtulmuş dün Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret etmiş, rektörün makam koltuğuna oturmuştu. Görüntü, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilişkilendirilerek eleştirilmişti. Eleştirilere cevap veren Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın doktora öğrencisi olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

"Gaziantep'teki 10-15 dakikayı geçmeyen ziyaretimizden nasıl böyle bir sonuç çıkardılar, bunu anlamak mümkün değil. Benim bir siyasi kimliğim var, bir de öğretim üyesi kimliğim var. Ben 2014 yılında Başbakan Yardımcısı olana kadar üniversitede ders vermeye devam ettim. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Arif Özaydın'a yapmış olduğum ziyaret, siyasi bir ziyaret değildir, bütün konuşmalar ortadadır. 20'ye yakın basın mensubu orayı izlemiştir ve bir kelime siyasetten bahsedilmemiştir. Kaldı ki Arif Özaydın, benim İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesindeki doktora öğrencilerimden birisidir. Ben o odaya gidip Arif Özaydın'ı ziyaret etmekten büyük bir keyif aldım, Arif Bey de hocasını makamında karşılayan bir öğrenci olarak konuşmalarına başlarken hislendi, duygulandı, gözleri yaşardı.

HOCA-TALEBE İLİŞKİSİ

Ziyaret "hoca-talebe ilişkisi içerisinde" yapıldı. Her şeyi politik malzeme olarak görmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır, buradan bir şey çıkmaz. Orada bir hoca olarak bulundum. Sadece politik kimliğim yok, hoca olarak da bulundum. Bir öğrencimin öyle bir makama gelmiş olmasından duyduğum memnuniyetle o odaya gittim, Sayın Rektör Hocamız da hocasını karşılamış olmanın verdiği sevinçle, duyguyla bize yerini gösterdi. Orada kimse el pençe divan durmuyor karşımızda.

NİYETLER KÖTÜ NİYETLİ

Ben bırakın politik ilişkiler üzerinden bir hiyerarşi oluşturmayı, arkadaşlar da bilirler hocayken bile öğrencilerimle aramda en ufak bir mesafe koymamayı başarmış birisiyim. Buradan böyle bir politik mesele, tartışma çıkarmak, iktidarı vurmak için 'Aman ne güzel elimize bir fırsat geçti' zannedenlere itham ederim. Bu, fevkalade kötü niyetli bir yorumdur, ufak bir ziyareti politize etme gayretidir.

Bu samimi bir dostluk ziyaretidir, hocanın talebesini ziyaretidir, talebesinin de o sevinçle hocasını karşılaması. Nihayetinde ev sahibi bize nereye otur derse oraya oturacağız. Misafir, ev sahibinin gösterdiği yere oturur. Bu, bir makamı işgal değildir. İşleri güçleri, zihinleri tersine çalışanların bu konuyu tekrar düşünmeleri ve yaptıkları nezaketsiz tavırlardan dolayı da mahcup olmalarını dilerim."

Kurtulmuş o fotoğrafa cevap verdi: Rektör Bey benim öğrencim

Kurtulmuş, aralarında Haber Müdürümüz Fatih Selek'in de bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KARŞI ÇIKANLAR İTTİFAKI

Millet İttifakı'nın en büyük handikabının niçin bunu yaptığını bilememesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İttifak ettikleri tek nokta, Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin. Parlamenter sistem nasıl olacağı konuşuluyor ya, bununla ilgili kanaatlerinin dahi müşterek olmadığını tahmin ediyoruz. Kendisini milliyetçi olarak tanımlayan İYİ Parti'nin seçmen kitlesi nasıl ayrılıkçı bir parti hareketinin yan kolu gibi çalışan bir partiyle iş birliğini içine sindirecektir. Kendisini Kemalist, vatansever, Atatürkçü olarak tanımlayan CHP'nin ana gövdesi ayrılıkçı bir siyasi partinin programıyla nerede uyuşacaktır? Karşı taraftaki ittifak, Millet İttifakı ne olduğu, niçin ittifak ettiği üzerinde değil, neye karşı çıktığı üzerinde ittifak etmiştir ki bu siyaseten söyleyeyim pamuk ipliğidir. Aralarında fikri birliğin, fikri beraberliğin, fikir konusunda anlaşamayabilirler ama bir program ortaklığının olmadığı görülüyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NI GENİŞLETMEK TARAFTARIYIZ

Asıl olan partilerin tabanları arasındaki fikir yakınlaşmasını sağlamak ve ortak hedefler üzerinde hareket etme becerisini kazanabiltir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın son yaptığı ziyaretlerle birlikte tavrımız net ve açıktır. Cumhur İttifakı'nın saydığımız ilkeler, milli değerlerde, milli meselelerimizde ittifak halinde olmak, teröre karşı ittifak halinde olmak, güçlü ve büyük Türkiye'yi kurma ideali etrafında bütünleşmek gibi temel konularda müşterek olmak şartıyla Cumhur İttifakı'nı daha fazla genişletme taraftarıyız. Ne kadar geniş, ne kadar yüksek bir ittifak olursa o Türkiye'de hele hele yeni hedefleri çerçevesinde çok daha olumlu, demokratik, pozitif bir gündem oluşturur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...