Kurtulmuş: Birbirimizi gözden çıkaramayız

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Birbirimizi gözden çıkaramayız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya’nın çok kolay bir şekilde Türkiye’yi gözden çıkaramayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya’nın çok kolay bir şekilde Türkiye’yi gözden çıkaramayacağını söyledi. TGRT Haber’de gündemi değerlendiren Kurtulmuş, Türkiye ve Rusya arasındaki meselenin daha fazla büyümesi, dallanıp budaklanmasından yana olmadıklarını belirterek, “Tam manasıyla yangın yerine dönmüş Ortadoğu’da ilave ve diğerlerine benzemeyecek kadar büyük potansiyele sahip olan yeni bir krizin Ortadoğu’da ortaya çıkmasını istemeyiz, bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hem tansiyonun düşürülmesi hem diyalog kanallarının açık tutulması hem de bir an evvel karşılıklı bir araya gelerek acaba bu sonuçları nasıl ortadan kaldırırız bunun müzakerelerini ümit ediyoruz” dedi. Başbakan Yardımcısı, “Rusya’ya en zor dönemlerde destek olmuş bir komşuyuz, ülkeyiz, stratejik bir ortağız. Çok kolay, bir kalemde Rusya da, Türkiye’yi gözden çıkaramaz, Türkiye de Rusya’yı gözden çıkaramaz. İnşallah böyle bir ekonomik müeyyidenin Rusya’nın ekonomik şartları bakımından da uzun süre sürmeyeceğini, uygulanmayacağını tahmin ediyoruz” dedi. Kurtulmuş, Paralel Yapı’yla mücadeleye de dikkat çekerek, “Bu, sadece AK Parti’nin meselesi değil CHP’nin de MHP’nin de meselesidir. Bir gün gelir diğer partiler de bu meselelerle uğraşmak durumunda kalırlar. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin de diğer bütün siyasi liderlerin de bu meseleyi bu çerçevede görmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Bu milli meseledir” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...