'Kürtlerin Irak'a gitmesi tehlikeli değil'

'Kürtlerin Irak'a gitmesi tehlikeli değil'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gece yapılan MYK toplantısında gündemdeki konular masaya yatırıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gece yapılan MYK toplantısında gündemdeki konular masaya yatırıldı. Mısır politikasında Türkiye'nin takındığı tavrın aynen korunması gerektiğine karar verildi. Suriye'deki Kürtlerin Kuzey Irak'a yönlendirilmesinin Türkiye açısından nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağı görüşüldü. Bu kapsamda, Kürtlerin gitmesi ile Arap ve Türkmen nüfusun çoğunluk hale geldiği, bu durumun bir 'tehlike' arzetmediği sonucuna varıldı. Öte yandan; MYK'da ağustos ayı içinde gerçekleştirilen anket sonucu da ele alındı. Buna göre; AK Parti'nin oyu yüzde 53; CHP'ninki yüzde 22. Hükümeti başarılı bulanların oranı, yüzde 56. En beğenilen lider yine Erdoğan. Çözüm sürecine destek, giderek artıyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırıda ise, CHP'nin tavrı eleştirildi; Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. nbsp;
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...