Kürtler akın akın Irak'a kaçıyor

Kürtler akın akın Irak'a kaçıyor

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle ülkenin kuzeyinde sıkışıp kalan binlerce Kürt ve Arap, Irak'ın Kürt bölgesine kaçıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle ülkenin kuzeyinde sıkışıp kalan binlerce Kürt ve Arap, Irak'ın Kürt bölgesine kaçıyor. Uzun bir süre Semalka'dan mültecilerin geçişine izin vermeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), bundan vazgeçince sınır kapısında büyük izdiham yaşanıyor. İnsanlar Irak tarafına geçebilmek için adeta birbirini eziyor. Son 4 gün içinde yaklaşık 17 bin sığınmacı, kapıdan geçiş yaptı. Sığınmacılar, Nusra Cephesi ve PYD arasında yaşanan savaşın yanı sıra açlık ve yokluk yüzünden yurtlarını terk ettiklerini dile getirdi. Yetkililer, sığınmacıların Erbil ve Süleymaniye'de yaptırılan yeni kamplara yerleştirildiğini belirtti. Öte yandan, gelişmeler üzerine açıklama yapan IKBY Başkanı Mesut Barzani, "Suriye'de Kürtlerin kendi bölgelerini boşaltmasını kabul etmek istemiyoruz. Kendi bölgelerinde kalması, haklarının tehlike altına girmesini engelleyecektir" dedi. Barzani, uluslararası toplumdan da daha fazla destek istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...