Kürt devletine adım

Kürt devletine adım

GÜNDEM Haberleri

PYD, K. Suriye'de tek merkeze bağlı üç özerk bölgenin kurulmasını kararlaştırdı. Kurucu meclis devlet hazırlıklarını yürütecek

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin devlet çalışmalarında önemli bir adım atıldı. Bölgede geçici yönetim oluşturmak için 82 kişilik Kurucu Meclis yapılandırıldı. Suriye'nin Kamışlı kentinde düzenlenen toplantıda özerk yönetimin aşamaları belirlendi. Rojava Genel Yönetimi Kurucu Meclisi adıyla oluşturulan mecliste Kürt, Arap, Çeçen ve Hıristiyan temsilciler yer aldı. Afrin, Kobani ve Cizire olarak üç bölgede kurulacak özerk yönetim tek merkeze bağlı olacak. 82 kişilik meclis devlet kurma aşamasına geçiş için hazırlıklar yürütecek. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından seçimler yapılacak ve kalıcı yönetim belirlenecek. Kurucu meclis ayrıca güvenlik, siyasi ve ekonomik sorunlarla da ilgilenecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...