Kürşat Bumin, Yeni Şafak'tan kovuldu

- Güncelleme:
Kürşat Bumin, Yeni Şafak'tan kovuldu

GÜNDEM Haberleri

Yeni Şafak gazetesinin kıdemli yazarlarından Kürşat Bumin, 16 yıldır yazdığı gazeteden ihraç edildiğini açıkladı.

Gazeteci yazar Kürşat Bumin, 16 yıldır çalıştığı Yeni Şafak gazetesinden 'insan kaynaklarından gelen bir telefonla' kovulduğunu açıkladı. Konuyu T24 internet sitesine değerlendiren Bumin, Yeni Şafak'ta yayımlanmayan son yazısını da yine T24 aracılığıyla okurlarıyla paylaştı. İşte tecrübeli gazetecinin eski gazetesine sitemi ve son yazısı: Aşağıdaki yazı -büyük ihtimal- yarınki Yeni Şafak'ta yer almayacak. Çünkü gazetenin "İnsan Kaynakları Şefi" olduğunu söyleyen (Ruhi Bey'di sanki!) bir görevli telefonla gazete ile ilişkimin kesildiğini bildirdi. İbrahim Bey'in (Karagül) talimatıymış. Hatırlayanlar vardır belki, on ay kadar önce de yine bu "İnsan Kaynakları"ndan gelen bir telefonla haftalık yazı sayım 5'ten 3'e indirilmişti. Bu durumda ben de, madem yazı yazılıp gönderildi, ziyan olmasın diyerek T24'e postaladım. Görüldüğü gibi yazının ilk bölümü yıllardır hakkında yazıp çizdiğim "başörtülülere getirilen yasaklar" konusunda. Yazının ikinci bölümü olan "not"ta ise Yeni Şafak'ta köşe tutmuş bir kalemin (Salih Tuna) geçenlerde yayımladığım bir yazıma ilişkin iler tutar tarafı olmayan "eleştirisi"ni değerlendiriyorum. Yazının bu faslı –özellikle- asap bozucu olarak algılanmış olacak.
Her ne ise de, 16 yıldır sırasında (Alper Görmüş ile hazırladığımız "Kronik Medya" sayfasını da sayacak olursak) haftada 10 yazı ile yer aldığım Yeni Şafak'tan (hem de bir "İnsan Kaynakları Şefi"nin telefonuyla!) ihraç edilmiş bulunuyorum.
Aşağıdaki yazının sonunda da söylediğim gibi, Yeni Şafak gibi bir zamanların muteber bir gazetesinin bu hallere düşmüş olması, az emeğim geçmediği için beni gerçekten üzüyor. Yolları açık olsun diyelim mi, demeyelim mi siz karar verin… Ancak tuttukları yolun iyi bir yol olmadığını (ben de) hatırlatırım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...