Kurban için canlı hayvan ithalatı yapılmayacak

/ Kaynak: CHA
Kurban için canlı hayvan ithalatı yapılmayacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kurban Bayramı'ndan önce canlı hayvan ithalatın yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına netlik kazandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kurban Bayramı'ndan önce canlı hayvan ithalatın yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına netlik kazandırdı. Eker, Türkiye'nin ihtiyacının iki katı kadar canlı hayvana sahip olduğunu belirterek, "Bu tür haberler yanlış." dedi. nbsp;Bakan Eker, 7. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışına katıldı. Eker, programın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurban Bayramı'ndan önce canlı hayvan ithalatının yapılıp yapılmayacağını sorulması üzerine Eker, şunları söyledi: nbsp;"Birileri 'zam var' diyerek, zam yapılmasını istiyor. Türkiye'de birkaç kişin et ve canlı hayvan ithal edilmesini bekliyor. Biz de Türkiye'de yeteri kadar hayvan olduğunu, canlı ve besi hayvanı olduğunu, kasaplık ve kurbanlık hayvanın iki katı olduğunu söyledik. Şu an da ihtiyacın iki katı kadar hayvan var. Et ve S üt Kurumu da 'Benim ete ihtiyacım var. 'diyenlere, 'Biz, elimdeki etlerden kedilerine veririz.' dedi. Ve 1.000 ton et satışa sunuldu. Fiyatı da 15,65."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...