Külliye'yi İstanbul resimleri süslüyor

Külliye'yi İstanbul resimleri süslüyor

GÜNDEM Haberleri

Megakente olan sevgisiyle bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'nin duvarlarını İstanbul tablolarıyla süsledi.

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ilk tura katılan ve Kuzey ve Güney İdari binaları gezen gazeteciler olarak önceki gün gerçekleşen turun ikinci ayağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisi ve MGK salonunun da bulunduğu ana binadaydık. Tur sırasında İstanbul sevgisinin dekorasyonda ayrı bir yer tuttuğunu gördük. Çankaya Köşkü'nden getirilen İtalyan ressam Fausto Zonaro ile eserlerinin yarıdan fazlasının konusu deniz manzaraları olan Rus ressam İvan Ayvazovski ve dünyaca ünlü Alman ressam James Müller'in resimlerinin yanı sıra çok sayıda İstanbul fotoğrafı da Külliye'nin duvarlarını süslüyor.
Sade ama oldukça zevkli döşenen Külliye'nin duvarlarında tabloların yanı sıra hat sanatına ait özel eserler ile hilyeler yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam odasındaki masası oldukça sade. Ancak kütüphanesindeki masasının daha dolu olması burasının daha çok kullanıldığı izlenimini veriyor. Kütüphanesindeki masasında halka hitabında sıkça kullandığı Rabia işaretinin figürü bulunurken, kaidesinde de yine Erdoğan'ın sıkça kullandığı 'tek millet' ,'tek bayrak', 'tek vatan' ve 'tek devlet' ibaresi yer alıyor. Müslümanların kutsal mekânı Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Kudüs'e verdiği özel önemle bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma masasında Kudüs'ün fotoğraflarının olduğu 'Al Quds Jerusalem' kitabı duruyor.
Kabul sırasında gazetecilerle samimi şekilde sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'a "Arkadaşlara hediyemiz oldu mu?" diye sordu. Göktaş'ın "Evet efendim, ilk tur sırasında kravat ve fulardan oluşan hediyelerini vermiştik" karşılığını verdi. Ramazan dolayısıyla bir ikramda bulunulmadığını gören Erdoğan Göktaş'a "Bayramdan sonra ayarlayın da arkadaşlarla bir defa daha bu kez yemekte buluşalım" talimatını verdi.
Külliye'yi İstanbul resimleri süslüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...