Küçükçekmece’de çöken binanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Küçükçekmece’de çöken binanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Küçükçekmece’de dün akşam saatlerinde panik anlar yaşanmıştı. O anlarda bir inşaatın istinat duvarının çökmesiyle beraber özel bir üniversitenin de binası yıkılmıştı. Çevrede bulunan apartmanların tahliye amaçlı boşaltıldığı yıkımın bilançosu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece'de dün akşam saatlerinde yaşanan korku dolu anlarda özel bir üniversitenin binasının yanında bulunan istinat duvarı çökmüştü. Duvarın çökmesiyle özel üniversite binasının bir kısmı da yıkıldı. O anlarda çevredekiler büyük bir panik yaşadı. Ayrıca yıkılan kısmın çevresinde bulunan 6 apartman ve 1 öğrenci yurdu tedbir amaçlı boşatıldı.

Günün aydınlamasıyla birlikte yıkılan alan gündüz gözüyle incelendi. İnşaat alanında incelemeler devam ederken yıkılan binanın bilançosu gün ağrınca ortaya çıktı. 3 bloktan oluşan üniversite binasının 2 bloğunda çökmelerin meydana geldiği görüldü.

Küçükçekmece’de çöken binanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

ÇEVREDEKİ BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ

Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler inşaat alanında incelemerini sürdürürken çevredeki binalar tedbir amacıyla tahliye edilmişti.  Belediye ekiplerinin incelemeleri sonucunda çevrede bulunan binalarda inceleme yapan ekipler, 6 binada bulunan 128 daireyi ve bir öğrenci yurdunu tedbir amacıyla tahliye etti.

Küçükçekmece’de çöken binanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktıKüçükçekmece’de yaşanan çökmenin ardından bir öğrenci yurdu ve 6 bina boşaltıldı. Fotoğraf-İHA

'DEPREM OLUYOR SANDIK, BAYA SARSILDIK'

Öte yandan olaya ilişkin konuşan mahalle sakinlerinden Kaan Enes Yıldız, çökmenin yaşandığı noktada uzun süredir inşaat çalışmasının devam ettiğini belirterek "Akşam saatlerinde evdeydik, bir anda bir ses geldi. Deprem oluyor sandık. Herkes balkona üşüştü. Dışarı baktık. Burada bir telaş vardı. Burada restoran var. İlk oradan insanlar çıkmış, fark edip. İnşaat tarafından koşup alanı boşaltın dediler. 

Baya bir sarsıldık, çok yakındık. İnşaat uzun süredir var. Biz bu inşaatın seslerini sürekli duyuyorduk. Yakın çevrede oturanlar tarafından çok uyaranlar olmuş. Ama bir şey olmadı. Otobüsler geldi. Üç otel ayarlanmış, insanları oraya götürdüler. Bizim evimiz tahliye olmadı ama çatırtı sesleri geliyor. Hala sesler geliyor" şeklinde konuştu. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...