Küçük bir kıvılcımla koca ormanı yakmayın

Küçük bir kıvılcımla koca ormanı yakmayın

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı eylemlerinden bu yana devam eden tahriklere dikkat çeken Ogan, 'Örgüt içinden bir grup, Cizre'deki hadisede aklıevvellik yapıyor. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum' uyarısı yaptı.

Hazırladıkları raporun ardından görevini fiili olarak tamamlayan Âkil İnsanlar'ın Doğu Anadolu Heyeti üyesi Ayhan Ogan, Lice'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları ve Tunceli'de yaşanan gerginliği yaptıkları 2 aylık gözlemler ışığında gazetemize nbsp;değerlendirdi. Barış sürecini provoke etmek isteyenlerin bulunduğunu belirten Ogan, "Örgüt içinden bir grup, Cizre'deki hadisede aklıevvellik yapıyor. Örgütün önderlerine rağmen, belki de kendilerini gösterme amaçları taşıyor. Bu çerçevede tahrik edici söylemler içine girebilirler. Bölgedeki gençleri itidalli olmaya davet ediyorum" dedi. Bölgedeki 'kalekol' adı verilen karakollar üzerinden insanların duygularının tahrik edilmeye çalışıldığına işaret eden Ogan, şöyle devam etti: "Karakollar, sınır güvenliği için bir ihtiyaç. Bunu örgüte karşı bir hareket olarak algılatmak istiyorlar. Küçük bir kıvılcımla koskoca bir ormanı yakmayalım. Gezi Parkı olayları çerçevesinde, devletin Kürtlerle 90 yıl sonra yaptığı zımni mutabakat da hedef alındı. Ama Kürt halkı bu oyuna gelmedi." Alevilerin neredeyse tamamına yakınının barış sürecine güçlü destek verdiğini anlatan Ogan, "Tunceli'ye gittiğimizde CHP eleştirildi, hem de çok ağır şekilde. 'CHP'ye oy verdik ama beklentilerimizi karşılamadılar. Bize yalan söylediler, bizi aldattılar' dediler" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...