Kritik ziyaret: İsveç Başbakanı Türkiye'ye geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kritik ziyaret: İsveç Başbakanı Türkiye'ye geliyor!

GÜNDEM Haberleri

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle NATO üyeliğini görüşmek üzere Türkiye’ye geliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 7-8 Kasım 2022 tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.

8 Kasım, Salı günü Ankara’da yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi bekleniyor.

NATO ÜYELİĞİ KONUŞULACAK

Stratejik Ortağımız İsveç’le ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...