Kristal Elma Festivali başladı

Düzenleyen:
Kristal Elma Festivali başladı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin üretmeye ve tüketmeye devam ettiğini söyleyen Terzioğlu, “Tüm sektörler bir araya gelerek bunu taçlandırıyor. Teknolojideki gelişme de bunun göstergesi” dedi...

Büyüme ve teknolojinin gelişimini gösteren reklamcılık uygulamalarındaki hızlı yarış, Kristal Elma ile liderlerini seçecek. Reklamcılık alanının ‘Davos’u olarak adlandırılan Kristal Elma Festivali, reklamcılıktan sinemaya, iletişimden teknolojiye kadar birçok sektörde yaşanan hızlı yarışın liderlerini seçmek için süreci başlattı. Turkcell, Volkswagen ve Google sponsorluğunda düzenlenen festivalin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin yaşanan bütün olaylara rağmen üretmeye ve tüketmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Reklamcılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Kristal Elma Festivalinde konuşan Terzioğlu, hem reklam veren hem reklam alan hem de reklam gösteren olarak reklamcılık sektörü ile nabızlarının beraber attığını belirterek, “Türkiye’nin bütün yaşadığı olaylara rağmen çalışmaya, üretmeye ve tüketmeye devam etmesi çok önemli. Bugün de burada tüm sektörlerin bir araya gelerek bunu taçlandırdığını düşünüyoruz” diye konuştu. Ülke nüfusunun yüzde 83’ünü 4.5G teknolojisi ile kapsadıklarını ifade eden Terzioğlu, “3G’de bu noktaya ulaşmamız 6 yıl almıştı” diyerek teknolojinin kabulündeki hıza dikkat çekti. Cepten televizyon izleme oranının günlük 7 dakikadan 25 dakikaya yükseldiğini, bunu 6 ayda 40-45 dakikaya çıkarmak istediklerini, ileride buna yönelik yeni hedefleri olacağını belirten Terzioğlu, tüketicilerin hayatında mobil alanda, sadece cep telefonun değil, tabletlerin de olacağını söyledi. Terzioğlu, “Artık gezen televizyonlar olacak, TV izleme oranı artacak” ifadesini kullandı.

KRİSTAL ELMA'NIN OKU METE GAZOZ'DAN

Rio Olimpiyatları’nda göstermiş olduğu performansla tüm dünyanın dikkatini çeken İhlas Eğitim Kurumları öğrencisi millî okçu Mete Gazoz, reklam ve iletişim sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan Kristal Elma Festivali 2016’nın bugün yapılacak programına katılarak gösteri atışı yapacak ve konuşmacı olarak Rio tecrübelerini paylaşacak. Okçu bir aileden gelen ve henüz 17 yaşında olmasına rağmen ulusal ve uluslararası turnuvalarda elde etmiş olduğu başarılarla şimdiden okçuluk dünyasında adından söz ettirmeyi başaran Gazoz’un kariyerinde, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları da bulunuyor. Katıldığı Rio Olimpiyatlarında Türkiye kafilesinin en genç üyesi olan Gazoz, klasik yayda mücadele ettiği Rio Olimpiyatlarında ilk turda kendisinden çok daha tecrübeli bir isim olan Fransız Pierre Plihon’u tie break setinde mağlup ederek ülkemizde gönüllere taht kurmuştu. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, yaptığı açıklamada, Mete Gazoz’un elde ettiği başarılarla okçuluk sporunda dünyanın en önemli genç yeteneklerinden biri olduğunu vurguladı. Yeltekin, Gazoz’un sadece sporculuk yeteneği değil, karakteri ile de öğretmenleriyle arkadaşları tarafından takdir gören bir öğrenci olduğunu dile getirdi.

EROL OLÇOK'U ANARAK ŞEHİTLERE BAĞIŞ YAPTILAR

Kayhan Şardan, bu yılın tarihe demokrasi şehitleri ile geçtiğini belirttiği konuşmasında, darbe girişiminde şehit edilen reklamcı Erol Olçok’u saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Şardan, “Ülke zor bir dönem geçiriyor. Bu zorluklar içinde reklamcıların işi de çok zor. Kristal Elma, bu tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduğumuz önemli bir organizasyon, büyük bir gelenek. Bunu yaşatacağız. Yarışma başvuru gelirlerinin yüzde 10’unu 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyasına bağışladık. Festivalimiz aynı zamanda olağanüstü şartlarda oluşan birlik ve dayanışma ruhuna sektörümüzün eşlik ettiği anlamına geliyor” diye konuştu.

ONLARA İNAT ÇALIŞIYORUZ

Reklamcılar Derneği Başkanı Kayhan Şardan, terör saldırılarının amaçlarından birinin de bu ve benzeri organizasyonların iptal edilmesi olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Onlara inat işimizi yapmaya, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...