Köylüler araçlarıyla yolu trafiğe kapatarak, eylem yaptılar

/ Kaynak: İHA
Köylüler araçlarıyla yolu trafiğe kapatarak, eylem yaptılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı İkizce köyünde, vatandaşlar, tankerlerin yollarını kullanmasına tepki göstermek için yolu trafiğe kapattılar.

Edinilen bilgiye göre, tankerlerin köy yollarını bozduğunu ileri süren köylüler, araçlarıyla yolu trafiğe kapattı. Yollarının yapılmasını isteyen köylüler, yolu açmamakta direnince olay yerine çok sayıda jandarma ekibi gönderildi. Yolu açmayacaklarını ifade eden köylüleri Kahta İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Dombaycı ve CHP Kahta İlçe Başkanı Abdullah Erdem ikna etti. Yaklaşık 6 köyün kullandığı yolun tankerlerin geçmesi nedeniyle bozulduğunu ve yapılmadığını ileri süren köylüler öğle saatlerinde araçlarıyla yolu trafiğe kapattı. Tankerler ise köylülerin kapattığı yoldan geçemeyince durmak zorunda kaldı. Bunun üzerine durum jandarmaya intikal etti. Göçeri, Narince ve Kahta'dan giden jandarma ekipleri, yolu açmak için köylüleri ikna etmeye çalıştı. Köylüler yolu açmayınca olay yerine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Dombaycı geldi. Dombaycı köylüleri ikna etmeye çalışırken olası bir müdahale için ise jandarmalar hazır bekletildi. Köylülerle konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Dombaycı, Adıyaman Valisi ve Kahta Kaymakamı adına burada olduğunu ve yollarının yapılması için gerekli mercilerle görüştüğünü ve yol yapımının Ekim ayındaki programda olduğunu dile getirdi. Köylüler bunun üzerine araçlarını kaldırarak yolu trafiğe açtı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...