Köşk'ün kilidini gurbetçiler açacak

Köşk'ün kilidini gurbetçiler açacak

GÜNDEM Haberleri

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaklaşık 2.7 milyon gurbetçi ilk defa yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilecek.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Köşk seçimlerinde 2.7 milyonu aşkın gurbetçinin oy kullanacağını belirterek, "Daha önceki seçimlerde gümrük kapılarına gelmek gerektiğinden yurt dışındaki vatandaşlarımızın seçimlere katılım oranı çok düşük oluyordu. Şimdi direkt, ülkenin geleceğinde daha fazla söz sahibi olacaklar" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki vatandaşların ilk defa bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerinin müjdesini veren İşler, "Şimdi vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerdeki büyükelçilik veya konsolosluklar ile uygun görülen mekânlarda oy kullanabilecek. Sadece pasaportla değil, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı ile de oy verebilecek" dedi. YSK'nın yürüttüğü hazırlık çerçevesinde, ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 56 ülkede, 118 temsilcilikte sandık kurulması öngörülüyor. Seçmen kütüğünde kayıtlı seçmenlerin oy kullanması esnasında, siyasi parti temsilcileri ve memurlardan oluşan 5 kişilik bir sandık kurulu iş başında olacak. Yurt dışında 4 gün oy kullandırılması planlanıyor. Almanya'da 7, ABD'de 6, Fransa'da 5 yerde oy kullandırılması öngörülüyor.
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...