Köşk adayı belli başbakan kim olacak?

Köşk adayı belli başbakan kim olacak?

GÜNDEM Haberleri

AK Parti kurmayları 13 yıl önce Erdoğan'ın başbakanlık yolculuğunun başladığı Afyon'da bu defa yeni başbakan kim olacak sorusuna cevap arıyor.

Ana gündemi Köşk seçimi olan AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün Afyonkarahisar'da başlıyor. "Bütün yolların kesiştiği nokta" olarak bilinen kent, siyasetin de yeni rotasını belirleyecek. nbsp;Afyonkarahisar, 2001'de AK Parti'nin kuruluşunun ilan edildiği 'Kurucular Kurulu' toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Aradan bir yıl geçmeden 3 Kasım 2002'deki seçimlerde AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tek başına iktidar oldu. Türkiye'nin geleceğini şekillendiren kararın alındığı Afyon, şimdi hem parti hem de ülkenin istikametini belirleyecek bir yol ayrımına daha sahne olacak. Ayşe Böhürler, Cemal Kamacı, nbsp;Cüneyt Zapsu, Lokman Ayva, nbsp;Murat Yalçıntaş, Nazım Ekren ve Yaşar Yakış gibi 'Kurucular Kurulu'ndan isimlerin de katılacağı zirvede nihai karar verilecek. nbsp;Kulislerde konuşulanlara göre AK Parti'nin Köşk adayı büyük ihtimalle Başbakan Erdoğan. Güral Afyon Termal Otel'in Manolya salonunda iki gün sürecek kampta asıl çözülecek düğüm ise yeni başbakanın kim olacağı. nbsp;17 Aralık operasyonunun ardından Kızılcahamam'dan, Afyon'a alınan kamp öncesi otelin yanı sıra kent genelinde alınan geniş güvenlik tedbirleri de dikkat çekti.
Haber Merkezi nbsp;ANKARA



nbsp;Köşk adayı belli başbakan kim olacak?


ALMAN BAŞBAKANI KABUL ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil'i kabul etti. Resmi Konut'ta gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü. Erdoğan'ın, Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a tepki göstermek için Weil'in randevu talebini geri çevirdiği iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...