KOSGEB’de himmet karşılığı müdürlük

Düzenleyen:
KOSGEB’de himmet karşılığı müdürlük

GÜNDEM Haberleri

Ankara merkezli 13 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan eski KOSGEB Başkanı Kaplan ile eşinin, örgüt adına para topladıkları tespit edildi.

FETÖ soruşturması kapsamında çeşitli hilelerle devletin kurumlarına sızmış kişilere yönelik tüm yurtta operasyonlar sürüyor. Eş zamanlı olarak KOSGEB çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında İstanbul, Erzurum, Sakarya, Düzce’nin de bulunduğu Ankara merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 42 kişiden 35’i gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 2008-2014 yıllarında KOSGEB Başkanı olarak görev yapan Mustafa Kaplan ve eşi ile halen görevdeki 4 daire başkanı, bazı il ve bölge müdürleri de bulunuyor. Kaplan’ın, çalışanlardan “himmet, bağış ve kurban” adı altında topladığı paraları örgüte aktardığı, eşinin ise çalışan eşlerinden aynı şekilde para aldığı tespit edildi. Kaplan’ın, görev aldığı dönemde makam ve mevki sahibi yaptığı kişileri de “himmet” vermeye mecbur bıraktığı, vermeyenleri ise görevden aldığı iddia edildi.  SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. şirketine bağlı İzmir’de faaliyet gösteren PETKİM’de, firari bulunan kişiler ile irtibatlı oldukları anlaşılan 25 kişiye yönelik olarak İzmir merkezli İstanbul Denizli ve Kütahya illerini de kapsayan operasyon düzenlendi. Yine aynı ilde hakkında yakalama kararı bulunan İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Adliyesi’ne gelişi sırasında polis ekiplerince gözaltına alındı. İlhan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...