Korucu Tim Komutanı Nimet Encu'nun kanı yerde kalmadı! 5 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Operasyonu'nda şehit olan Korucu Tim Komutanı Nimet Encu'nun kanı yerde kalmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kahraman Nimet'i bulduğumuz mağarada şu anda 3 terörist etkisiz hale getirildi ve toplam Bestler Dereler'de 5 terörist ölü olarak ele geçirildi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da düzenlenen TEM Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayında önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmaya bugünün üç ayların başlangıcı olduğunu hatırlatarak başlayan Soylu, terörle mücadele ederken, ülkenin birliği, milletin ve devletin bekası için ay yıldızlı bayrağın onuru, özgürlüğü ve namusu için şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu toplantıya özel selamlarını ve başarı dileklerini ilettiğini belirten Soylu, Şırnak'ta düzenlenen Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu'nda şehit olan korucu Nimet Encu'nun ailesinin hayır duası ve selamlarını da getirdiğini söyledi.

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI! 5 TERÖRİST ETKİSİZ

Bu operasyondaki son gelişmeyi paylaşan Soylu, şunları kaydetti:

"Aralık ve ocakta kırsalda, dağlarda teröristi etkisiz hale getirebilmek kolay bir iş değildir. Hem aralık hem ocakta durmadan yolumuza devam ediyoruz. Yeminimiz bu dağları temizlemektir, yeminimiz terör örgütünün bir tek unsurunun Cumhuriyetin 100. yılında bırakmamaktır. Onun için hiç durmuyoruz, büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Dün de Eren Abluka Sonbahar Kış 23 Operasyonunda bu arkadaşlarımız bu mücadeleyi ortaya koyarken Nimet Encu şehit oldu ama operasyon durmadı. Kahraman Nimet'i bulduğumuz mağarada şu anda 3 terörist etkisiz hale getirildi ve ölü olarak ele geçirildi. Son dakika haberine göre ise toplam Bestler Dereler bölgesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5 oldu. Operasyonun hala devam ettiğini kahraman arkadaşlarımızın orada bu operasyonu hem Nimet'in kanını yerde bırakmayarak hem de teröristleri tek tek temizleyerek devam ettirdiğini bir kere daha huzurunuzda operasyonun gelişen bilgisi olarak vermek isterim."

Korucu Tim Komutanı Nimet Encu'nun kanı yerde kalmadı! 5 terörist etkisiz hale getirildi

"KEŞKE HER ŞEY TWEET ATMAK GİBİ OLSA"

Soylu, bu mesleklerin sadece bordro meslekleri olmadığını, inançla, değerlerle, şehadet ve gazilikle iç içe olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, "Mesai yaptığınız ya da burada her yıl buluştuğunuz bir arkadaşınızı, bir gün sonra ay yıldızlı bayrağa sarılı olarak uğurlamak, aynı kadere bizatihi aday olmak, suçluyla terör örgütleriyle bir inat ve mücadele içinde olmak, bunu kendi yüreğinde hissetmek, mesleğini bir davaya dönüştürmek, bu mesleğin içindeki bir hakikattir. Keşke her şey tweet atmak gibi olsa" diye konuştu. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...