Korkut Eken, 'Yeşil yaşıyor'

Korkut Eken, 'Yeşil yaşıyor'

GÜNDEM Haberleri

90'lı yıllarda işlenen 16 faili meçhul cinayetle ilgili ifade veren Korkut Eken iddiaları reddederken, Yeşil'in de yaşadığını söyledi.

Mehmet Ağar'ın sağ kolu emekli albay Korkut Eken dün 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Aralarında, Avukatlar Yusuf Ekinci, Faik Candan, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın, iş adamları Savaş Buldan, Behçet Cantürk ve kaçırıldıktan sonra cesedine ulaşılamayan MİT Muhbiri Tarık Ümit olayında bulunduğu 16 cinayete ilişkin ilk kez çağrılan Eken saat 14:00'de adliyeye geldi. Eken'e cinayetlerde kullanılan Uzi marka silahların kendisi tarafından verilip verilmediği, cinayeti işleyen ekibin kendisi tarafından eğitildiği iddiaları soruldu. Polis özel tim kurulmasında etkin rol aldığını ifade eden Eken, 1988'de ordudan ayrılarak MİT'e katıldığını, daha sonra emekli edildiğini belirtti. Korkut Eken, Mehmet Eymür ile birlikte ortak iş yaptıklarını ancak anlaşamayarak ortaklıklarını bozduklarını ve o tarihten sonra da görüşmediklerini ifade etti. Mehmet Ağar'ı devlete hizmet eden biri, "terör örgütleri ile başarılı mücadeleleri olmuştur" sözleriyle tanımlayan Korkut Eken, İbrahim Şahin için ise olumsuz beyanlar kullandı. Eken, kayıp silahlarla ilgili ise şunları söyledi: "O dönemde devlet Öcalan'a operasyon hazırlığındaydı. Öcalan'ı alacaklardı. Uzi marka silahlar bu operasyon için getirtildi. Operasyon yapacak ekibe ben bu silahları teslim ettim. Kayıp olduğu belirtilen 8-9 Uzi ise Öcalan'ı getirecek ekibin yurt dışındaki kadrosuna gönderildi. Ancak bunlar yeniden bana iade edilmedi. Akıbetini ben de bilmiyorum." Korkut Eken'e Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili de soru soruldu. Eken şunları söyledi: "Yeşil yaşıyor. Çıksa konuşsa, bildiklerini anlatsa çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü o; MİT, jandarma, herkesle çalıştı. Birçok şeyi biliyor. Yeşil bir dönem beni öldürmek istedi. Bu konu bana intikal etti. Ancak ne oldu bilemem, böyle bir girişimi olmadı." Eken, Kürt Ulusal Meclisi üyesi olduğu ve PKK'ya yardım ettiği belirlenen kişilere yönelik bir liste olduğu konusunda da, "Böyle bir durum söz konusu değildir. Ben böyle bir listeyi görmedim" ifadesini kullandı. Korkut Eken, MİT muhbiri Tarık Ümit'in kaçırılması konusunda da şu ifadeyi verdi: "Tarık Ümit'i Mehmet Eymür vasıtasıyla tanıdım. Eymür'ün adamıydı. Kaçırıldığını duydum. Bana göre Tarık Ümit, uluslararası istihbarat örgütleri adına çalışan bir ajandı." Arzu YILDIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...