KOREV Başkanı Aydeniz: Ailelere çocuk değil, çocuğa aile arıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KOREV Başkanı Aydeniz: Ailelere çocuk değil, çocuğa aile arıyoruz

Gündem Haberleri

Koruyucu Aile sisteminin yaygınlaşmaya başladığını söyleyen ve önemine dikkat çeken Koruyucu Anne Ülkü Aydeniz, "Biz aslında çocuğa aile arıyoruz, ailelere çocuk değil" dedi.

Koruyucu ailelik sistemi her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Son verilere göre devlet koruması altında olan 21 bin çocuktan 9 bini koruyucu aile yanında hayatını sürdürüyor. Koruyucu Aile, Evlat Edindirme Derneği (KOREV) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz de iki kız çocuğunun koruyucu annesi olduğunu belirterek, koruyucu aileliğin daha fazla yaygınlaşması ve daha fazla çocuğun hayatına dokunulması gerektiğini söyledi.

"AMAÇ, ÇOCUKLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRMEK"

“Biz aslında çocuğa aile arıyoruz, ailelere çocuk değil” diyen Aydeniz “Çünkü amaç, çocukların hayatını değiştirmek. Çocuğun hayatını iyileştiremezseniz geleceği kurtaramazsanız. Artık ülkemizde koruyucu ailelik sistemi daha fazla duyulmaya başlandı. Bir nesli değil, nesilleri kurtarmak çok önemli” diye konuştu. ESMA ALTIN'IN HABERİ

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...