Köprüye pankart asan vekiller polise saldırdı

Köprüye pankart asan vekiller polise saldırdı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye İşçi Partisi vekilleri Gezi Parkı eylemlerinin 3. yılı nedeniyle köprüye çıkarak pankart astı. Pankartı sökmeye çalışan polis memurlarına saldıran vekillerin şiddeti kameraya anbean yansıdı. Süleyman Soylu o görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak açıklama yaptı.

Türkiye İşçi Partisi’nin 3 milletvekili bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde provakatif bir eyleme imza attı. Erkan Baş, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık Gezi eylemlerinin 9. yılı gerekçesiyle köprüye  ‘Her yer Taksim her yer direniş’ yazılı pankart astı. İzinsiz bir şekilde köprüye pankart asan vekiller görevi başındaki polislerin kendilerini uyarmalarına sinirlendi.

Köprüye pankart asan vekiller polise saldırdı

VEKİLLER POLİSE SALDIRDI

Polislerin uyarılarını hiçe sayan vekillerle polis arasında arbede yaşandı. Dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerinin polislere müdahalesi göze çarptı. Polislerin yakasına yapışıp yere yatırmaya çalışan vekillerin şiddeti kameraya yansırken, görevini yapmak isteyen polisler ise dokunulmazlık yasası gerekçesiyle vekillere müdahalede bulunamadı.

Köprüye pankart asan vekiller polise saldırdı

SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, “Bu polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK’dan Meclis'e giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...” notuyla paylaştığı görüntülerde, vekillerin görevi başındaki polsilere saldırdığı görüldü.

Köprüye pankart asan vekiller polise saldırdı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Ayrıca polisleri yere düşürüp, eylemine devam etmek isteyen TİP'li vekiller hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...