Köprü çilesi cebi de yaktı

Köprü çilesi cebi de yaktı

GÜNDEM Haberleri

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 ay sürecek olan bakım, şehir trafiğini felç etti. Trafikte bir saat bekleyen araçların ekonomiye maliyeti 1 milyar lirayı buluyor.



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 ay devam edecek olan bakım, İstanbullular için çileye dönmüş durumda. Köprüden geçen araç sayısı çalışmalarla birlikte düştü. Ancak, İstanbullu sürücülerin cebinden çıkan benzin parası arttı. 3 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da, günde 1 saat trafikte beklemenin maliyeti 1 milyar lirayı buluyor. Bu da yaklaşık 5 milyar liraya mal olması beklenen üçüncü köprünün maliyetinin, beşte birine denk geliyor. En çok eleştirilen konulardan biri ise köprüde gece bakım çalışması yapılmıyor olması.... Karayolları işletmeler başmühendisi Beyhan Yaraman, bu eleştiriyi "Gece nemden dolayı çiğ oluyor. Çinko nemli ortamda yapılamaz. İzolasyon 3 aşamadan oluşuyor. Gece nemden dolayı izolasyon yapılması mümkün değil" diyerek cevapladı. Bu arada, İstanbul Şehir Hatları, trafiğe çözüm için yarından itibaren Kabataş'tan Küçüksu ve Beykoz seferleri başlatacak. Öte yandan, eski Galata Köprüsü, bugün trafiğe açılacak. Tafiğe açılacak köprünün üzerindeki hız limiti 40 kilometre olarak belirlenirken, köprünün altından 8 metre eninde, 4.5 metre yüksekliğindeki deniz taşıtlarından büyük taşıtların geçişi mümkün olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...