Konya'da sabah vakti 4,8 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Konya'da sabah vakti 4,8 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Konya'nın Kulu İlçesi'nde saat 07.58'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kulu ilçesinde meydana gelen depremde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirtti.

Son dakika: Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kulu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Çevre illerde de hissedilen depremin 13,57 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

Konya'da sabah vakti 4,8 büyüklüğünde deprem

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Kulu ilçesinde sabah saat 07.58’de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada, “Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise herhangi bir olumsuz çağrının yapılmadığını belirtti. Bakan Koca, "Memleketim Konya Kulu’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. " dedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1696402228041400675

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...