Kömür değil umut kazdılar: Madencinin feneri bir hayatı daha aydınlattı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kömür değil umut kazdılar: Madencinin feneri bir hayatı daha aydınlattı!

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkıp geçen iki büyük depremin ardından, Türkiye'nin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri afet bölgesinde zamana karşı yarış başlattı. Yıllarca karanlık madenlerde kömür kazararak ustalaşan maden işçileri, enkaz bölgelerinin kahramanı oldu. Madencilerin feneleri bu defa enkaz altındaki hayatları aydınlattı. Hatay’daki kurtarma çalışmalarında madenciler, 89. saatte 35 yaşındaki bir adamı daha kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Büyük depremlerin dördüncü gününde umutlu bekleyiş sürerken, ekiplerin çalışmaları hız kazandı. Güzel Birlik Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın enkazında mahsur kalan vatandaş için maden işlerine ihbarda bulunuldu. 

Olay yerine giden madenciler, yoğun çalışmaları sonrası binanın 1. katında Abdullah Vauvi’yi (35) sağ olarak kurtardı. Sedyeye alınan yaralı, ambulansa bindirilirken tedavisi için hastaneye sevk edildi.

'YER ALTINDA ÇALIŞANIN HER ZAMAN ÖNEMİ VAR'

Depremde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk şubesinden Hatay’a gelen maden işçisi Engin Aydın (43), kurtarılan vatandaşla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) mikrofonuna konuştu.

Kömür değil umut kazdılar: Madencinin feneri bir hayatı daha aydınlattı!

Bir vatandaşın binadan ses geldiğini söylemesi üzerine harekete geçtiklerini aktaran Aydın, “Binaya girdiğimizde seslendik, canlı olduğunu duyduk. Türkçe bilmediği için adını Abdullah diye seslendik. İstanbul İtfaiyesinin malzemeleri ile beraber 35 yaşındaki Abdullah Vauvi kardeşimizi 89. saatte kurtarmayı başardık. Sağlık durumu iyiydi. Madencinin feneri bir hayatı aydınlattı, bu beni çok mutlu etti. Depremde madencilerin, eli kazma tutanın, yer altında çalışanın her zaman önemi var. Bunu biliyorduk. Deprem haberini aldıktan sonra en kısa sürede buraya geldik. Biz 140 kişilik ekip olarak buraya geldik. 10’arlı grup ekip halinde 14 gruba ayrıldık. Hummalı çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

3500 MADENCİ UMUDU KAZIYOR

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, depremin ardından afet bölgelerine sevk edimişti. Şu ana kadar 3 bin 550 maden işçisi arama-kurtarma çalışmalarındaki görevlerine devam ediyor.

Kömür değil umut kazdılar: Madencinin feneri bir hayatı daha aydınlattı!

ZONGULDAK'TAN HATAY'A UZANAN YAŞAM KORİDORU

Zonguldak'tan Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçileri, 89. saatte iki kardeşi daha enkazdan kurtarmayı başardı. Madenciler sevinçlerini birbirlerine sarılarak yaşadı.

ELLERİYLE SU İÇİRDİ

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bir maden şirketine ait 20 kişilik arama kurtarma ekibi Kahramanmaraş’ta  7 saatlik bir çalışmanın ardından Derya isimli kız çocuğuna ulaştı. Bitkin halde bulunan Derya’ya maden işçileri arasında bulunan bir sağlıkçı tarafından elleriyle su içirildi.

MADENCİLER SOLİN'İN IŞIĞI OLDU

Zonguldak’tan Adıyaman'a gelen maden işçileri, 7 yaşındaki Solin isimli kız çocuğunu enkaz altından kurtardı. 

Hatay'da meydana gelen deprem faciasında 20 yaşındaki Alperen'de, enkaz altından saatler sonra maden işçileri tarafından sağ olarak kurtarıldı.

DEPREMDE SON DURUM

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...