Koltuk kavgası

Düzenleyen:
Koltuk kavgası

GÜNDEM Haberleri

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile Emniyet Müdürü Çelik arasındaki gerginliğin protokoldeki yer sırası yüzünden çıktığı belirtildi.

Ordu’nun Aybastı ilçesi Perşembe yaylasındaki festivalde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın korumaları ve zabıtalar ile İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in korumaları arasındaki kavganın “koltuk” yüzünden çıktığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu protokol tribününde yaşanan kavgayla ilgili soruşturma başlattı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ise kavgayla ilgili olarak, “ Herşey herkesin gözü önünde oldu. Ordu adına utandım, utanmalıyız” dedi. Olayın taraflarından Belediye Başkanı Enver Yılmaz basının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Protokol tribününde Emniyet Müdürü Çelik’e oturması gereken yeri gösterdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, Emniyet Müdürü’nün oturduğu yerden kalkmayınca arbede yaşandığını söyledi. Yılmaz, “Urfa milletvekilimizin yerine hızlı bir şekilde oturunca ben kendisine ‘Sayın müdürüm burası milletvekillerimizin yeri, sizin yeriniz bakan beyin arkası’ dedim. Bana elinin tersiyle sinkaflı ‘kimsin lan’ deyince orada bir arbede çıktı. Bu esnada da benimle Emniyet Müdürü arasındaki fiziki temas dışında bana ne polisten, ne jandarmadan, özel harekât polisinden, ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekâta tek bir fiili temasta olmamıştır” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, protokolde Emniyet Müdürünün yerinin belli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Protokol listesi, Tapu Kadastro Müdürü ne ise Emniyet Müdürü de o. Onlar eskidendi, 2002’den önceydi. Korgan Kaymakamından sonra İl Emniyet Müdürü var. Orada 15 kaymakam var, hiç birisine yer gösteremedik. Emniyet Müdürü başından beri kurguladığı senaryoyu uyguladı. Provoke etti, ortalığı karıştırdı, milleti birbirine düşürdü. Kendisi çekildi kenara seyretti. Başbakanımız bugün (dün) itibariyle bir müfettişin Ordu’ya gönderildiğini söyledi.” 
Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü Suat Çelik’in olaydan sonra Fatsa Devlet Hastanesinde 3 günlük rapor aldığını, daha sonra bu raporun iptal edildiğini de iddia etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...