Kod adı Balıkçı, 'Silahlar bu yıl kesin susacak'

Kod adı Balıkçı, 'Silahlar bu yıl kesin susacak'

GÜNDEM Haberleri

Balıkçı kod adlı İlhami Işık, süreçte bir tıkanma olmadığını, aksine Temmuzda yeni adımların atılacağını kaydetti.

Devlet ile PKK arasındaki görüşmelerde 1996'dan itibaren rol alan 'Balıkçı' lakaplı İlhami Işık, "Süreç, daha önce konuşulduğu gibi devam ediyor. 2013 yılı silahların tamamen susturulduğu, kan ve gözyaşının son bulduğu bir barış yılı olacak" dedi. Milat Gazetesi'nden Kenan Adem Kızılağıl'a konuşan Işık, süreçte bir tıkanma olmadığını, aksine Temmuz ayında yeni atılacak adımlar ile barışın taçlandırılacağını ifade etti. Aydınların, sürece destek verirken şimdi ise taş koymaya çalıştıklarının altını çizen İlhami Işık, içinde yer alamadıkları Barış Sürecini akamete uğratmak için harekete geçtiklerini söyledi. Gezi eylemleri ile çözüm sürecini durdurulmak istendiğini de savunan Işık, "Sermayedarlar çözüm gerçekleşirse kendi hortumlarının kesileceğini gördükleri için desteği kestiler" dedi.
"GEZİCİ'YİZ ÇÖZÜME KARŞIYIZ"
Gezi eylemlerinin çözüm sürecini zora sokmak amacı taşıdığına dikkat çeken İlhami Işık, "Gezi Parkı eylemlerine katılan kimi insan ve grupların genel fotoğrafına baktığımız zaman çözüm sürecinden rahatsız olduklarını görebiliyoruz. Gezi eylemleri Çözüm sürecini akamete uğratmak isteyenlerin planıdır. Çözüm sürecini canlı tutmak isteyenler, bu tür eylemlerin zararların farkında olması gerekiyor. Gezi eylemlerine katılanların çözüm sürecine karşı çıkması bize yabancı gelmiyor" diye konuştu.
KALEMLERİ KANLI YAZARLAR
Işık, daha düne kadar Kürt meselesinin barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade eden bu konuda kalem oynatan sözde aydınların çözüm sürecine destek vermemelerini çıkar ilişkisine bağladı. Işık, "Türkiye'nin önemli aydınlarının, ne yazık ki kendilerinin olmadığı veya kendilerinin yazılmadığı Barış Sürecini ciddi anlamada olumsuzlaştırma ve bulanıklaştırma girişimlerini sıkça görüyoruz" diyerek sürece taş koyanları eleştirdi.
ÇARK EDEN AYDINLAR
Aydınların bu davranışları ile kendilerini ateşe attığını vurgulayan Işık, bir dönem barışçıl çözüm olmalı derken, şimdi ise yola taş koymaya çalışanlara "Kendinizi ateşe atıyorsunuz" uyarısında bulundu. Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Barış sürecini geciktirmeye çalışanları tarih affetmez. Bir diğer noktadan bakarsak bu çevrelerin daha çok çatışma ortamlarından yararlandığını görmekteyiz. Yani, 'Kürtler çatıştığı sürece biz onların dostuyuz ama Kürtler barışmaya başlarsa desteğimiz keseriz' diyorlar. Eğer barış olursa kendi saygınlıklarını kaybetme korkusunu taşıyorlar."
Işık, sermayenin Gezi'deki aktif rolünü görmezden gelmeleri liberallerin demokratlığını da ciddi anlamda sorguladığını sözlerine ekledi.
PLANLANDIĞI GİBİ GİDİYOR
Süreçte bir tıkanma olmadığını, planlandığı üzere devam ettiğini belirten Işık, "Kürt meselesinin nasıl bir tarihi geçmişi olduğunu hatırlarsak, kolay bir süreç olmadığını anlamış oluruz. Bu sorunun boyutunu, Türkiye'deki tüm dengeler içerisindeki yerini iyi anlamalıyız. Bu bağlamda en olumlu aşamada bile bazı zorlukların çıkmasına şaşırmamak gerekiyor" dedi.
GEZİCİLERİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI
Özellikle Gezi Parkı olayları ile hem kandil hem de İmralı üzerinden ciddi bir negatif enerjinin yüklendiğini savunan Işık, Gezi Parkı eylemleri, barış sürecinin sekteye uğratma girişimi olduğunu söyledi. İddia edildiği gibi Çözüm Süreci PKK üzerinden barışa giden bir yol olmadığını vurgulayan Işık, "Bu süreç vesayet rejimin damarlarının kesildiği, vatandaşlara eşit hakların verildiği bir süreçtir" şeklinde konuştu.
DEMOKRATİKLEŞME DEVAM EDİYOR
Temmuz ayı içerisinde demokratikleşme yönünde atılan adımların en üst düzeye çıkacağını belirten Işık, "Süreç, daha önce konuşulduğu gibi devam ediyor. 2013 yılı silahların tamamen susturulduğu, kan ve gözyaşının son bulduğu bir barış yılı olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...